Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ελληνική υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2026! Σε Ρόδο- Κω!!!

Αναλυτική πρόταση για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2026 από την... Ελλάδα και τόπους διεξαγωγής τη Ρόδο και την Κω (!) καταθέτει την επόμενη εβδομάδα στη FIFA η κυβέρνηση με πρωτοβουλία -ποιού άλλου;- του υφυπουργού Νικητιάδη!


Ο φάκελος υποψηφιότητας προετοιμάστηκε και συντάχθηκε με μεγάλη μυστικότητα από μία ομάδα συνεργατών του υφυπουργού, τουριστικών παραγόντων των δύο νησιών, τοπικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπων κοινοπραξίας επιχειρήσεων ισραηλινών συμφερόντων και θα κατατεθεί επισήμως την ερχόμενη Τετάρτη στη Ζυρίχη!
Στην πρόταση εμπεριέχονται πολλά πρωτοποριακά στοιχεία, όπως η χρήση πλωτών γηπέδων - πατέντα ισραηλινών εταιριών - και ξενοδοχείων, τα πρώτα εκ των οποίων, βάσει σχεδίων μεγάλης αμερικανικής ξενοδοχειακής αλυσίδας, αναμένεται να κατασκευαστούν και να διατεθούν στη διεθνή αγορά το 2017!
Μετη χρήση τέτοιων γηπέδων, αφενός μεν υπερκαλύπτονται οι ανάγκες σε υποδομές, αφετέρου δε μετριάζεται σημαντικά το κόστος τη διοργάνωσης. 
Σύμφωνα με ένα σημείο του φακέλου, μάλιστα, η ισραηλινή κοινοπραξία θα προσφέρει δωρεάν σε συνεργασία με την Beyer 580.000 δραμαμίνες στους διοργανωτές προκειμένου να διατίθενται σε θεατές και αποστολές σε περίπτωση θαλασσοταραχής! 
Ο προυπολογισμός της διοργάνωσης αγγίζει τα 350 εκατ. Ευρώ, σε πρώτη φάση, μεγάλο μέρος εκ των οποίων αναμένεται να καλυφθεί από τα δικαιώματα και τους χορηγούς.
Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή του υφυπουργού προκάλεσε και εντάσεις με τον Π. Γερουλάνο - ακούμε ότι κυριολεκτικά “εξερράγη” μόλις το έμαθε- και τον γ.γ. Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή, αλλά λέγεται ότι είχε ενημερώσει προηγουμένως το Γραφείο του πρωθυπουργού ΓΑΠ.
“Κουφό”, όπως λέει και ο λαός; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου