Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σταθμός Ευζώνων: Κλειστά τα σύνορα... μέχρι νεωτέρας!


Άλλο πάλι και αυτό! Κλειστά, μας καταγγέλλουν, είναι τα σύνορα στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων! Ούτε μπαίνουν, ούτε βγαίνουν! Μέχρι και χθές το απόγευμα, υπήρξαν εκατοντάδες περιπτώσεις ξένων ταξιδιωτών, διαφόρων εθνικοτήτων, ακόμα και Γερμανών, που...

...είχαν ταξιδέψει οδικά στη χώρα μας και όταν επιχείρησαν χθες να φύγουν, δεν τους επιτράπηκε!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αστυνομικοί των συνόρων ενημέρωναν τους εμβρόντητους ξένους ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Παρασκευή (!!!) λόγω της απεργίας των Τελωνειακών.
Σήμερα, έγινε γνωστό ότι τα σύνορα θα ανοίγουν για λίγο, κάποιες φορές εντός της μέρας, απροσδιόριστα και όποτε, λένε, “κρίνεται απαραίτητο”!
Ρωτήσαμε ξενοδόχους και τουριστικούς παράγοντες σχετικά. 
Όπως μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος, πολλοί τουρίστες επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους και άρχισαν να ψάχνουν τρόπους... αναχώρησης ή παράτασης της διαμονής τους ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, εκφράστηκαν και ανησυχίες για το “τι ακριβώς σημαίνει αυτό”; Με όλα αυτά που ακούν και διαβάζουν για την Ελλάδα, δεν θέλει και πολύ να ανησυχήσει κανείς βρίσκοντας τα σύνορα κλειστά!
Δεν είναι, όμως, μόνον η τεράστια αναστάτωση που έχει προκληθεί στους ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να φύγουν από τον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό.
Είναι και το τεράστιο πρόβλημα, όσων θέλουν να εισέλθουν στη Βόρειο Ελλάδα. 
Πέραν αυτού, όπως μας ενημερώνει ο κ. Τάσσιος, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει κύμα ακυρώσεων από τις γειτονικές χώρες για τις επόμενες μέρες, καθώς υπήρχε μία ικανοποιητική, για τα χρονικά δεδομένα, ζήτηση σε πολλούς από τους προορισμούς της Β. Ελλάδας και ειδικά για τη Χαλκιδική.
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται γκρουπ Σέρβων ενώ αυξημένη κίνηση υπάρχει και για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου