Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κάθε... Επιτροπή και Φόρουμ και καλύτερα (για τους Τούρκους...)


Τι να γράψουμε για το Ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον Τουρισμό, αγαπητέ shark, πρωί-πρωί; Διαβάσαμε όλο το υλικό, πήραμε και γνώμες από συμμετέχοντες. Ο τίτλος τα λέει όλα: Μικτή Επιτροπή Τουρισμού και 8ο Φόρουμ. Τα ίδια που έλεγαν και συνυπέγραφαν οι προκάτοχοι...
 
...στα τέλη της δεκαετίας του ’90, σχεδόν τα ίδια - με παραλλαγές λόγω επικαιρότητας και συγκυριών - ξαναλένε και και υπογράφουν σήμερα οι υφιστάμενοι, όπως θυμούνται και διαπιστώνουν με την πάροδο των χρόνων, οι παλαιότεροι από εμάς.
Νέο στοιχείο είναι η πρόταση Γκιουνάϊ για τη συμμετοχή Ελλάδας και Τουρκίας σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με κοινό Περίπτερο. Ελπίζουμε να γίνει δεκτή μόνον αν βάζουν οι Τούρκοι τα λεφτά και εμείς την αισθητική...
Η βασική διαφορά, είναι στο που βρισκόταν τότε και μέχρι και το προηγούμενο Φόρουμ η Τουρκία από άποψη θέσης τουριστικού προορισμού, τουριστικών υποδομών, διεθνούς marketing και στατιστικών μεγεθών και που βρίσκεται σήμερα.
Σύγκριση που δεν είναι και πολύ δύσκολη ή θεαματική για την περίπτωση της Ελλάδας, διότι είμαστε μεν καλύτερα από την κατάσταση του ’90, κυρίως σε επίπεδο υποδομών, αλλά σε σχέση με το προηγούμενο Φόρουμ, είμαστε και λίγο χειρότερα, θα έλεγε κανείς.
Οι όποιες θετικές διαφορές και βελτιώσεις που έχουν καταγραφεί, προήλθαν από τις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα των φορέων του ιδιωτικού τομέα.
Κατά τα άλλα, η Τουρκία καλπάζει και εμείς αγόμαστε και φερόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου