Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΤΕ: Επτά παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Τουρισμού

Πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως ενδιαφέρουσα η σημερινή παρέμβαση του ΣΕΤΕ επί των εξελίξεων, πολιτικο-οικονομικών και επιχειρηματικών, με γνώμονα, πάντα, την οπτική γωνία και την αναπτυξιακή προοπτική του πλέον ελπιδοφόρου τομέα της εθνικής προσπάθειας, αυτή τη στιγμή, του Τουρισμού. Για αυτό και επιτρέψτε μας δύο-τρεις αναρτήσεις για το θέμα. Για αρχή…


…ο ΣΕΤΕ δια του προέδρου του Α. Ανδρεάδη και των αντιπροέδρων του Γ. Βερνίκου και Α. Ρέτσου, υπογράμμισε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την συνέχιση της φετινής θετικής πορείας του τουρισμού αποτελεί, παράλληλα με τις διαρθρωτικές αλλαγές, η υιοθέτηση με τον νέο προϋπολογισμό μίας ποιό αναπτυξιακής και λιγότερο υπερφορολογημένης προσέγγισης.
Επιπρόσθετα, η λήψη άμεσων ελάχιστων αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού ως εξής:
  1. Μείωση από 01.01.12 του ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο στο 6,5%. Επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%.
  2. Μείωση του Τέλους Εκσυγχρονισμού Αεροδρομίων κατά 50%. Μείωση των χρεώσεων στον ΔΑΑ κατά 50%.
  3. Ταχύτατη (εντός 24 ωρών) έκδοση visa Schengen από όλα τα ελληνικά Προξενεία ανά τον κόσμο. Επέκταση του θεσμού των visa centers, της δυνατότητας διαχείρισης visa από τους Tour Operators, της visa πολλαπλών εισόδων.
  4. Άμεση νομοθετική εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και ΣΕΤΕ για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
  5. Σύσταση της Εταιρείας Μάρκετινγκ σε συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, ΕΟΤ και ΣΕΤΕ για τη δημιουργία σύγχρονης εικόνας της χώρας και των περιοχών της και της αποτελεσματικής προώθησης της.
  6. Άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας, ώστε να αλλάξει το κλίμα, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να τεθούν οι βάσεις για ταχεία ανάπτυξη. Πραγματική άρση του cabotage στην κρουαζιέρα και αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων της ακτοπλοΐας.
  7. Επίλυση του ζητήματος των υπέρογκων και δυσβάστακτων απαιτήσεων των οργανισμών συλλογής πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ανέφερε ότι η κατά 10% αύξηση στα έσοδα και στις διεθνείς αφίξεις, παρά την κατά 20% μείωση του εγχώριου τουρισμού, συγκράτησε κατά 1,5 εκατοστιαία μονάδα την ύφεση και διατήρησε 100.000 θέσεις απασχόλησης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου