Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ρωσικοί TOs: "Δεν άφησε κέρδη φέτος η Ελλάδα"


“Χρονιά χωρίς κέρδη” χαρακτηρίζουν τη φετινή περίοδο ως προς την Ελλάδα, αρκετοί ρωσικοί tour operators, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ο υπερβάλλων αριθμός πτήσεων προς ορισμένους...

...προορισμούς και ο εξοντωτικός πόλεμος τιμών μεταξύ των οργανισμών. Πόλεμος που όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, πέραν της εσφαλμένης εκτίμησης των αεροπορικών θέσεων που δεσμεύθηκαν, οφείλεται και στην εξαιρετικά επιθετική πρακτική εδραίωσης και επέκτασης στην αγορά του... νεοεμφανιζόμενου Biblio Globus.
Ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του t.ο. A. Tugolukov επισήμανε προ ημερών ότι το σχέδιο του ομίλου για το 2011 δεν είχε στόχο κέρδη αλλά τριπλασιασμό του όγκου των πελατών και επέκταση του γεωγραφικού δικτύου των πτήσεων σε περισσότερες περιοχές της Ρωσίας.
Οπως επιβεβαιώνουν και  έλληνες τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, ο Biblio Globus - όμιλος με σημαντική οικονομική ισχύ και ρευστότητα - όχι απλώς εφάρμοσε ακριβώς αυτό το σχέδιο, αλλά κυριολεκτικά “τσάκισε” τις τιμές, με αποτέλεσμα, από τον Ιούλιο, να παρασυρθούν σε ανάλογη πρακτική και άλλες εταιρίες, με πρωταρχικό στόχο, πλέον, να μην φθάσουν σε απώλειες ή να τις περιορίσουν.
Εκπρόσωποι άλλων τουριστικών οργανισμών, παραδέχονται ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα για Ελλάδα φέτος έφθανε έως και 25% και γενικά τονίζουν ότι η αύξηση του αριθμού των τουριστών είναι εντελώς ασύνδετη με τα έσοδα για τις επιχειρήσεις τους.
Η δική μας απορία, πάντως, από τότε που θίξαμε και φέρνουμε στην επιφάνεια αυτό το θέμα, τον περασμένο Ιούνιο και τον Αύγουστο, παραμένει βασικά αναπάντητη:
Γιατί το φαινόμενο αυτό ήταν πολύ πιο έντονο στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλους προορισμούς, σε σημείο που να γίνεται εκτενής αναφορά ακόμα σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου