Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

WTM 2011: Ενδείξεις… «ζωηρής» παρουσίας από τον ΕΟΤ

Ενθαρρυντικά σημεία… «ζωής» δείχνει ο ΕΟΤ εν όψει της World Travel Market στο Λονδίνο, με τη διαχρονικά έντονη κινητικότητα του Γραφείου Μ. Βρετανίας, να υποστηρίζεται και με διοικητική υποστήριξη από τα «κεντρικά» και…

…με γρήγορες δεσμεύσεις των προβλεπόμενων εξόδων και με τα περισσότερα από τα δεσμευόμενα κονδύλια για τις εκδηλώσεις και τις παρεμβάσεις και τις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν την ελληνική παρουσία στην τεράστιας σημασίας αυτή έκθεση.
Όπως διαπιστώνουμε, με ένα γενικά περιορισμένο για τις απαιτήσεις πλην αξιοπρεπές για τα σημερινά δεδομένα και τις συνθήκες, κονδύλι της τάξης των 130.000 Ευρώ περίπου, προγραμματίζονται μία σειρά δράσεων κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ των οποίων να είναι ο ΕΟΤ πλήρης χορηγός στο Γραφείο Τύπου (εκτός του ότι περνούν και εξυπηρετούνται 5.000-6.000 δημοσιογράφοι, το όλο πακέτο περιλαμβάνει πολλές επιμέρους υπηρεσίες και ευκαιρίες προβολής), ένα workshop με θέμα “TripAdvisor: Η προβολή της Ελλάδας στο διαδίκτυο”, ενώ η καθιερωμένη «ελληνική εκδήλωση» θα γίνει σε χώρο της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών.
Η Βρετανική αγορά διέρχεται σοβαρών μεταπτώσεων τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση της οικονομίας δεν δείχνει ιδιαίτερα θετικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτιμήσεις για δύσκολο 2012, με περισσότερες πιέσεις στις μέσες και χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις και περιορισμό δαπανών και εξόδων για τις ανώτερες.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη βρετανική αγορά αναπτύσσονται δύο ακραίες τάσεις, η μία με πρωταρχικό κριτήριο επιλογής προορισμού το κόστος και το όσο το δυνατόν φθηνότερο «πακέτο», στο κομμάτι του μαζικού και την αυξημένη ευαισθησία στο value for money και στα στοιχεία που μπορεί να εμπλουτίσουν ένα ταξίδι διακοπών στο ποιοτικότερο μέρος της αγοράς.
Κατά τα άλλα, λίγο «αλμυρό» το catering για τη Συνέντευξη τύπου του υπουργού, αλλά το αν αξίζει ή όχι θα φανεί εκ του αποτελέσματος.
Τουτέστιν, την προσέλευση των ξένων media…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου