Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Διεθνείς Εκθέσεις: “Ασκήσεις” στα πρόθυρα νευρικής κρίσης στον ΕΟΤ!


Εντείνεται ο προβληματισμός μεταξύ πολλών προορισμών και τουριστικών επιχειρηματιών ανά τη χώρα από το γεγονός ότι φθάσαμε Νοέμβριο, την άλλη εβδομάδα και ο ΕΟΤ δεν έχει οριστικοποιήσει την ετήσια λίστα του με τις εκθέσεις εξωτερικού στις...

...οποίες πρόκειται να συμμετάσχει το 2012!
Το ψάχνουμε εδώ και αρκετές μέρες το θέμα και η αλήθεια είναι ότι, για πρώτη φορά, φέτος, η διαδικασία αυτή επιχειρείται να γίνει υπό το... εξαιρετικό καθεστώς του διαβόητου Π.Δ. 113, με ό,τι απίστευτα γραφειοκρατικό και δημοσιονομικό μπορεί να συνεπάγεται μία τέτοια διαδικασία.
Το λέμε τώρα, με αφορμή αυτό το θέμα αλλά θα το επαναλαμβάνουμε συχνά: Αυτοί που αμαχητί επέτρεψαν να μπει ο ΕΟΤ σε αυτό το καθεστώς, άφησαν να γίνει τεράστια ζημιά στον ελληνικό τουρισμό, ίσης και ανάλογης ζημίας που κάνει το Μνημόνιο στην ελληνική οικονομία!
Συνεχίζουμε επί του θέματος. Για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό θα πρέπει να κινηθεί όλη η απαιτούμενη διαδικασία δέσμευσης των πιστώσεων, για να πούμε το πιο βασικό και να υπογραφούν μία σειρά - τι σειρά, παρέλαση ολόκληρη είναι - αποφάσεων της διοίκησης του ΕΟΤ και της πολιτικής ηγεσίας.
Για να μην πούμε και τι άλλο απαιτείται σε επίπεδο υπηρεσιακής μέριμνας, μεταξύ διαφόρων Διευθύνσεων και Τμημάτων, κατάσταση που έχει κάνει τα αρμόδια τμήματα να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να περιμένουν άνωθεν εντολές και βοήθεια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αύριο γίνεται μία σύσκεψη στον ΕΟΤ στην οποία θα τεθούν τα πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα διαθέσιμα κονδύλια, τις απαιτούμενες διαδικασίες και γενικά το πως μπορεί να διευθετηθεί αυτή η σημαντική εκκεμότητα.
Το εύλογο ερώτημα, βεβαίως, είναι το γιατί έπρεπε να φθάσουμε τέλη Οκτωβρίου πριν βρεθεί κάποιος να αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το όλο ζήτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου