Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

IMEX America: “Κατέπληξε τα πλήθη” η Ελλάδα - με προχειρότητα και ωχαδερφισμό


Από “απογοητευτική” έως και “απαράδεκτη” και σε κάθε περίπτωση, εκπέμπουσα προχειρότητα και έλλειψη σοβαρής προετοιμασίας, μας χαρακτηρίζουν την επίσημη ελληνική παρουσία στην IMEX Αμερικής, που διοργανώθηκε αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας. Οι πληροφορίες που έχουμε...

...από συμμετέχοντες, επισκέπτες και άλλες πηγές, κάνουν λόγο για μεγάλη αποτυχία, κυρίως ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό και την όποια προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής σε κεντρικό επίπεδο. 
Ένα τεράστιο, για τα δεδομένα και τις ανάγκες, σε έκταση περίπτερο, με αναλογικά πολύ φτωχό εξοπλισμό,  μία αίθουσα παρουσιάσεων όπου στριμώχνονταν οι buyers  με την οθόνη σχεδόν μπροστά στο πρόσωπό τους και το στέλεχος που έκανε την παρουσίαση... πίσω τους, άδεια περίπτερα,  άνιση τιμολογιακή μεταχείριση στις συμμετοχές (αυτό προέκυψε εκεί εντονότερα αλλά εμφανίζεται, ως φαινόμενο και σε άλλες εκθέσεις...) είναι ορισμένες μόνον από τις λεπτομέρειες που μας μεταφέρουν με μεγάλη απογοήτευση όσοι βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο. 
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τοπικών στελεχών του ΕΟΤ στο περίπτερο, ήταν ξεκάθαρο ότι από το Γραφείο Ν. Υόρκης του ΕΟΤ που ήταν και τύποις υπεύθυνο, ελάχιστα ή και τίποτα, δεν έγιναν προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική παρουσία και να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι προορισμοί που συμμετείχαν στην έκθεση.
Άνευ ιδιαίτερης αισθητικής
το περίπτερο της Τουρκίας
αλλά διαρκώς γεμάτο buyers,
προσκεκλημένους και παράγοντες
ενώ εντυπωσιακό ήταν
το "πακέτο" εκδηλώσεων
και δημοσίων σχέσεων
Μετρημένοι στα δάκτυλα οι επαγγελματίες επισκέπτες, στο Greek Breakfast οι εκθέτες και οι συνεκθέτες μεταξύ τους με κάναν-δυό περαστικούς και τοπικούς γνωστούς, καμία προσπάθεια προβολής, καμία προσπάθεια να προσκληθούν τουριστικές επιχειρήσεις και παράγοντες της ομογένειας, καμιά φρέσκια ιδέα, κάποιο κίνητρο επίσκεψης στο περίπτερο, κάτι!  
Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της γνωστής στην Ευρώπη έκθεσης στη μεγάλη αμερικανική αγορά, βρήκε την Ελλάδα να παρουσιάζει μία εικόνα προχειρότητας και αδιαφορίας.
Έδειξε επίσης ότι υπάρχει κενό στην επικοινωνία και συνεννόηση υπουργείου και ΕΟΤ σε ορισμένα ζητήματα.
Από τη στιγμή που ο υφυπουργός Νικητιάδης αποφάσισε ότι δεν θα μεταβεί στην Αμερική για την Έκθεση, η ελληνική παρουσία αφέθηκε στην τύχη της.
Στο δια ταύτα: Εάν δεν ήταν η δυναμική παρουσία κάποιων επιχειρήσεων και επαγγελματιών που είχαν αρκετά ραντεβού, κινήθηκαν σχεδιασμένα και με επαγγελματισμό, θα είχαμε γίνει ο περίγελως ή απλώς θα επιβεβαιώναμε όσους θεωρούν ότι είμαστε μία χρεωκοπημένη τριτοκοσμική χώρα.
Κρίμα. Πριν τρεις μήνες, πάντως, κάποιοι προειδοποιούσαν την πολιτική ηγεσία: “Ή θα πάτε πολύ δυναμικά και στοχευμένα στην IMEX Αμερικής, ή να μην πάτε καθόλου!”  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου