Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Σαββατοκύριακο... "πολέμου" στη Ρώμη


Τις “πληγές” της μετράει η Ρώμη μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και τις ταραχές που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο, στο κέντρο και σε άλλες κεντρικές περιοχές της πόλης. Πάνω από ένα εκατομμύριο Ευρώ...

...οι ζημιές που πρέπει να καλύψει το κράτος και οι αρχές της πόλης, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις και ιδιωτικές περιουσίες δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμα.
Σπασμένες βιτρίνες, ξηλωμένα μάρμαρα, θρυμματισμένες γλάστρες και ζαρντινιέρες, συντριβάνια, πολλά καμμένα αυτοκίνητα και αμέτρητοι κάδοι σκουπιδιών, ξηλωμένοι στύλοι  και πινακίδες, συνθήματα σε τοίχους και προσόψεις και άλλα πολλά, συνήθη και γνωστά. 
Σε ό,τι αφορά στις ζημιές που πρέπει να αποκατασταθούν με ευθύνη του κράτους ή του Δήμου, έγινε γνωστό ότι οι σχετικές εργασίες ήδη ξεκίνησαν και σταδιακά, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών.
Οι τοπικές αρχές θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια σε επεισόδια τέτοιου χαρακτήρα και έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ξένους τουριστικούς οργανισμούς και οργανωτές συνεδρίων ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλεια των ξένων επισκεπτών.
Γνώριμο, πολύ, αυτό το τελευταίο στους Αθηναίους και μη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου