Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

One stop shop για νέες επιχειρήσεις στο ΞΕΕ


Το ενδιαφέρον του ζητήματος είναι ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο θα εγκαθιδρύσει υπηρεσία One Stop Shop για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Παράλληλα εντάσσεται και στην Υπηρεσία ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), όπου…

…πλέον ο κάθε νέος Ξενοδόχος μπορεί να πραγματοποιεί την έναρξη της επιχείρησής του μέσα από το ΞΕΕ. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση της σχετικής υποδομής.
Οι παραπάνω σημαντικές δράσεις που ενδυναμώνουν το ρόλο του Επιμελητηρίου αποφασίστηκαν στο δ.σ. του Ξ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη.
Το ερώτημα του ζητήματος είναι αν, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πόσες νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τελικά η νέα Υπηρεσία του ΞΕΕ…
Αυτό δε που ακούγεται ως… επιστημονική φαντασία είναι το ότι ο κ. Ξυνίδης απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του Δ. Σ. αναφορικά με το πρόβλημα ρευστότητας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τόνισε ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα διατεθεί το ποσό των 900 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την ενίσχυση της ρευστότητας όλων των επιχειρήσεων.
Ταυτόχρονα μέσω του ΕΣΠΑ θα διατεθεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις τράπεζες για την άντληση δανείων από πλευράς επιχειρήσεων συνολικού ύψους 1,2 δις. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου