Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τηλεγράφημα- “κόλαφος” στο ΥΠΠΟΤ για το (τουριστικό) χάλι μας στην Κίνα!


Καταρρακώνεται η παρουσία της χώρας”!

Αίσθηση προκαλεί στους αποδέκτες του - από τα Διπλωματικά Γραφεία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μέχρι το ΥΠΕΞ - επείγον τηλεγράφημα από την πρεσβεία μας στο Πεκίνο στο οποίο, εν ολίγοις, υπογραμμίζεται ότι η τουριστική εικόνα της χώρας τελεί υπό... αναστολή και διάλυση!

Κατ΄αρχάς το βασικό πρόβλημα: η συνεχιζόμενη... "μη άφιξη" Προισταμένου και οικονομικού διαχειριστή του Γραφείου του ΕΟΤ ( ενώ όλοι ξέρουμε ότι έχει επιλεγεί από τον Ιούλιο αλλά προφανώς, επειδή πάλι όλοι ξέρουμε, δεν έχει υπογράψει ακόμα την τοποθέτηση ο Π. Γερουλάνος ) με αποτέλεσμα, όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα (που έχει ημερομηνία 12 Οκτωβρίου) το Γραφείο να βρίσκεται σε "αναστολή λειτουργίας"!
Παραμένουν απλήρωτοι πολλοί λογαριασμοί από τον Ιούλιο, έχει κοπεί κάθε τηλεφωνική και ιντερνετική σύνδεση, το ηλεκτρικό, οι επιτόπιοι υπάλληλοι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, διεκπεραιώνουν επίσημα και μη e-mail “από το σπίτι τους”!
Πρόβλημα υπάρχει και με το ενοίκιο του νέου γραφείου το οποίο - ευτυχώς - είχε πληρωθεί μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου και αυτό λόγω της μετακόμισης και της σχετικά γρήγορης υπογραφής της δεσμευσης της σχετικής πίστωσης από τον γ.γ. του ΕΟΤ, πριν αποχωρήσει η τελευταία Προϊσταμένη.
Τώρα, όμως, η πληρωμή βρίσκεται σε καθυστέρηση...
Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζεται, "ματαιώνει κάθε δυνατότητα υλοποίησης της πολιτικής προσέλκυσης Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα".
Και εντάξει, τις τραγικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση και υπογραφή αποφάσεων από τον Π. Γερουλάνο και το σύστημα ΥΠΠΟΤ γενικότερα, τις εμπεδώσαμε πια. Αλλά τώρα πια, όλο αυτό, όλη αυτή η "χαλαρή" αντιμετώπιση ειδικά των Γραφείων Εξωτερικού, τείνει να γίνει καταστροφική για ό,τι έχει απομείνει όρθιο.
Δεν είναι μόνον η κατάρρευση του Πεκίνου ή το φιάσκο του Las Vegas. 
Κάθε μέρα, μας φθάνουν, πάλι, καταγγελίες και διαμαρτυρίες για προβλήματα, ελλείψεις και εικόνες αδιαφορίας και διάλυσης σε πολλά από τα Γραφεία Εξωτερικού. 
Κυρίως για θέματα τελικής ευθύνης και αρμοδιότητας του Υπουργείου...
Τι άλλο να πει και να γράψει κανείς; 
Αν δεν μπορείτε να τα λειτουργήσετε αξιοπρεπώς ή να τα ελέγχετε ή δεν τα θέλετε σε τελική ανάλυση, τότε κλείστε τα! 
Αλλά μην εκθέτετε άλλο την ταλαίπωρη τη χώρα...


ΥΓ Και μία συμβουλή σε ορισμένα... καλά στελέχη του ΕΟΤ, αρμόδια ακριβώς για τα Γραφεία Εξωτερικού:  Κατανοητή η προσπάθεια “μοιρασιάς” των θέσεων που αδειάζουν από τον Γενάρη στα Γραφεία- “φιλέτα”, αλλά ασχοληθείτε και λίγο με τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα, γιατί, έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο, μπορεί να μην υπάρχουν ούτε οι θέσεις που έχετε τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου