Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έσοδα: "Εξορθολογισμός" στο +10%, λόγω Αυγούστου


“Καταλυτική” η επίδραση του Αυγούστου στα στατιστικά μεγέθη του τουρισμού, καθώς “προσγειώνει” την αύξηση των εσόδων σε ένα πολύ πιο ρεαλιστικό, βάσει και των αρχικών προβλέψεων, 10%. Συμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...

...για το ισοζύγιο πληρωμών, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2010, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 6,8%. 
Σε πραγματικούς αριθμούς, τα έσοδα έφθασαν στα 7,7 δισ. Ευρώ και περίπου 700 εκατ. Ευρώ περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2010 και περίπου 115 εκατ. Ευρώ περισσότερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2009. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της "έρευνας συνόρων" της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 9,9%.
Τον Αύγουστο οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους αυξήθηκαν κατά 6,5%, κατά τι περισσότερο από τις αφίξεις, που αυξήθηκαν κατά 6,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.
Όπως επισημαίναμε και στο ισοζύγιο του Ιουλίου (όταν η αύξηση εκτοξεύθηκε στο +14,2%), τα μεγέθη του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου είναι εκείνα που οριστικοποιούν, τρόπον τινά, τη τελική διαμόρφωση των εσόδων της χρονιάς. 
Αυτό σημαίνει ότι αν και ο Σεπτέμβριος κινηθεί κατά τις προβλέψεις, τότε θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για αύξηση των εσόδων φέτος στην στατιστική “γειτονιά” του 10%, αλλά χωρίς να είναι απολύτως βέβαιο το διψήφιο ποσοστό.
Αναλυτικά το ισοζύγιο πληρωμών, εδώ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου