Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

VIS: Ενεργοποιείται το νέο σύστημα για χορήγηση visa Schengen


Από τις προξενικές αρxές των χωρών μελών της Συνθήκης Schengen στη Βόρειο Αφρική, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του νόυ συστήματος ψηφιακής αναγνώρισης βιομετρικών χαρακτηριστικών για τη χορήγηση θεωρήσεων, δηλαδή, visa, σύμφωνα με αξιωματούχους...
...της Ε.Ε..

Το νέο σύστημα αποκαλείται VIS (Visa Information System) και θα βασίζεται στην καταχώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων και ψηφιακής αναγνώρισης του προσώπου σε βάση δεδομένων. Η διαδικασία συλλογής τους θα είναι απλή, γρήγορη και “διακριτική”.
Με την υποβολή αίτησης για visa για μία από τις χώρες Schengen, ο αιτών θα δίνει αυτά τα βιομετρικά του στοιχεία τα οποία και θα αποθηκεύονται για πέντε χρόνια. Αν σε αυτό το διάστημα υποβάλει ξανά αίτημα για visa τα στοιχεία θα ανακαλούνται αυτόματα και θα χορηγείται η θεώρηση πολύ ιο γρήγορα και εύκολα από τα υφιστάμενα συστήματα.
Τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα και στις υπηρεσίες συνόρων σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει κάποιος έλεγχος.
Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σύστημα - που θα ξεκινήσει από Αλγερία, Αίγυπτο, Λιβύη, Μαυριτανία, Μαρόκο και Τυνησία.
Για τις χώρες που “καίνε” από άποψη επισκέψεων τους ευρωπαικούς προορισμούς, π.χ. Ρωσία, Κίνα, Ουκρανία κ.λπ., δεν ανακοινώθηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Συνολικά, σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι τα κράτη μέλη χορηγούν περίπου 13 εκατ. θεωρήσεις εισόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου