Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποιές είναι οι 15 εκθέσεις που θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ


Εντάξει, με τις πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κάθε χρονιάς, δεν το έχουμε το θέμα εδώ και τρία χρόνια. Στο “και πέντε” οι συμμετοχές και οι κατασκευές, με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Φέτος, βέβαια, ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο. Διότι συν τοις άλλοις...

...είχαμε και τις μεγάλες περικοπές και στον αριθμό των εκθέσεων στις οποίες θα συμμετάσχει ο ΕΟΤ και στους εκθεσιακούς χώρους και φυσικά και στα κονδύλια αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση και προετοιμασία του όλου θέματος, σε επίπεδο διοίκησης, από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι 15 διεθνείς εκθέσεις στις οποίες έχει εγκριθεί η συμμετοχή του ΕΟΤ - τουλάχιστον μέχρι πριν δύο μέρες - μέχρι και τον Απρίλιο, είναι οι εξής:
  1. Salon des Vacances, Βρυξέλλες
  2. Holiday & Spa Expo, Σόφια
  3. MEEDEX, Παρίσι
  4. ITB, Βερολίνο
  5. Feire for Alle, Χέρνινγκ (Δανία)
  6. Destinations, Μάντσεστερ
  7. SeaTrade Cruise Shipping, Μαϊάμι
  8. FITUR, Μαδρίτη
  9. IMTM, Τελ Αβίβ
  10. UITT, Κίεβο
  11. Intourmarket, Μόσχα
  12. MITT, Μόσχα
  13. IFT, Βελιγράδι
  14. TUR, Γκέτεμποργκ
  15. New York Times Travel Show, Ν. Υόρκη
Σε πολλές περιπτώσεις δεσμεύεται μικρότερος εκθεσιακός χώρος, αλλά υπάρχει και διαφορετική προσέγγιση από τη νέα Διοίκηση του ΕΟΤ, ως προς τα κόστη συμμετοχής, κατασκευών, λοιπών εξόδων κ.λπ..
Για την αξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση του κόστους, έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού.
Θυμίζουμε ότι το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί είναι 2,15 εκατ. ευρώ, ενώ στις σχετικές αποφάσεις προβλέπεται και ένα κονδύλι 80.000 ευρώ για συμμετοχή σε εκθέσεις σε νέες αγορές, με ενδεικτικά παραδείγματα, Βραζιλία, Ινδία και Τουρκία.
Με την Τουρκία, βεβαίως, υπάρχει και το ειδικού χαρακτήρα πρόβλημα, καθώς το ΥΠΕΞ απαγορεύει επίσημη εθνική συμμετοχή σε τουρκικές εκθέσεις όπυο συμμετέχει επίσημα και το ψευδοκράτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου