Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μία από brandists μετά ολίγου επικοινωνιολόγου...


Εντάξει, καιρό είχαμε. Να ασχοληθεί ένα μεγάλο media με το θέμα του marketing και του branding της Ελλάδας. Και να δούμε ξανά μία “ρεπετισιόν” 
μεταξύ των 
πολυδιαφημισμένων 
brandists και 
επικοινωνιολόγων... 
επιλογής, όπως λένε και στο λιανεμπόριο. Η εκπομπή των...

..."Νέων Φακέλλων” χθες το βράδυ στον ΣΚΑΙ, είχε λίγο από όλα, με νεότερα στοιχεία σε σχέση με μία αντίστοιχη, παρόμοια που είχε γίνει πέρυσι, την παρουσία της υπουργού Όλγας και νέου προσώπου από το χώρο της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων.
Κατά τα άλλα - δεν μπορέσαμε να το παρακολουθήσουμε και όλο - ακούσαμε τα γνωστά “τσιτάτα” και “σλόγκαν” περί της θέσης της Ελλάδας και των αναγκών που υπάρχουν από την πλευρά των brandists - είχαμε σχολιάσει σχετικά πριν από λίγους μήνες - ακούσαμε τις σκέψεις και τις θέσεις της Ο. Κεφαλογιάννη που αυτήν την περίοδο ακροβατεί μεταξύ έλλειψης κονδυλίων, κενών και προβλημάτων στον ΕΟΤ και της σύστασης της Marketing Greece, αλλά τελικώς, αυτό που μας έμεινε σαν βαθύτατο, αφοπλιστικό και ουσιαστικό “μήνυμα”, προς κάθε κατεύθυνση και πιθανό αποδέκτη - και όσοι ξέρουν τι γίνεται,  το κατάλαβαν ευθύς εξ’ αρχής ήταν η “διαπίστωση”- δήλωση του συμμετέχοντος επικοινωνιολόγου της CIVITAS, Γ. Φλέσσα - με τι κριτήρια επελέγη από το team των Φακέλλων, δεν ξέρουμε - ότι για να υλοποιηθεί μία σοβαρή καμπάνια του ΕΟΤ χρειάζονται λεφτά, πολλά λεφτά...
Μάλιστα. Οκ. Εντάξει. We got it.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, και μετά τα “τσιτάτα” και τα slogan και τα περισπούδαστα για όλα τα re- και τα -ing, βλέπεις τον Αλιάγα να βάζει τον Mr "gungman style", πως τον λένε αυτόν που σαρώνει, τον Psy, να χορεύει συρτάκι σε μία live τελετή βράβευσης και να ξεσηκώνεται όλο το στάδιο και παθαίνεις έναν προβληματισμό.
    Δεν τον παθαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή