Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Σε αναζήτηση νέου κτηρίου το ΥΠΟΤ


Ακούγεται καιρό τώρα, η αναζήτηση κτιρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και των φορέων του, αλλά τώρα περνάει στην πράξη. Σε πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση κτηρίου...

... και ειδικότερα ενός κτηρίου ή περισσοτέρων κτηρίων σε συγκρότημα, κατά προτίμηση με δυνατότητα ενοποίησης ή γειτονικών κτηρίων, προχώρησε το ΥΠΟΤ. 
Πέραν της καλύτερης λειτουργικότητας και του καλύτερου συντονισμού υπηρεσίων και φορέων, υπάρχουν και ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εκμίσθωση του υφιστάμενου κτιρίου στην Λ. Αμαλίας, που καθιστούν πλέον αναγκαία την "μετακόμιση".
Το προς ενοικίαση ακίνητο θα πρέπει να έχει χρήση επαγγελματικής στέγης (γραφείων), να βρίσκεται εντός της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών σε θέση όπου στεγάζονται και άλλες γραφειακές χρήσεις, να εξυπηρετείται ικανοποιητικά από μέσα μαζικής μεταφοράς (κυρίως σταθερής τροχιάς) και η θέση του να παρέχει δυνατότητα προβολής σε / από κύρια οδική αρτηρία. 
Προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες του, το ΥΠΟΤ εξετάζει δύο εναλλακτικά σενάρια: 
  • Κτήριο με εμβαδό 4.500 m2 περίπου (+15%), μικτών γραφειακών χώρων κύριας χρήσης (εξαιρουμένων των κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινόχρηστων διαδρόμων), κατάλληλο για να στεγαστεί η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
  • Κτήριο με εμβαδό 9.000 m2 περίπου (+15%) %) μικτών γραφειακών χώρων κύριας χρήσης (εξαιρουμένων των κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων και κοινόχρηστων διαδρόμων), κατάλληλο για να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν  όλες οι υπηρεσίες  του Υπουργείου.

Και στις δύο περιπτώσεις, το κτήριο πρέπει να έχει άμεσο φυσικό φωτισμό, όπως ορίζει ο κτιριοδομικός κανονισμός των κτηρίων με χρήση γραφεία, χώρους υγιεινής, αίθουσα συνάθροισης κοινού, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κ.λ.π., αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους ανάλογους των ωφέλιμων τετραγωνικών μέτρων, Ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του (π.χ. υποσταθμός ΔΕΗ , Η/Ζ , γεννήτριες , UPS , shafts κ.α.), χώρους στάθμευσης όσο το δυνατόν περισσότερους αναλόγως την περιοχή.
Στο δεύτερο σενάριο είναι προφανές ότι περιλαμβάνεται και ο ΕΟΤ...
Η προθεσμία για τις προσφορές λήγει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.
Η σχετική Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου