Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γραφεία Εξωτερικού: "Αρρυθμίες" στις πληρωμές και ένα νέο ζήτημα στον ορίζοντα...


Μία ειδικού χαρακτήρα “αρρυθμία” διακρίνουμε στη λειτουργία ορισμένων Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, από αυτά που παραμένουν “ακέφαλα” και που η ευθύνη διαχείρισής τους δεν έχει ανατεθεί σε άλλο στέλεχος του Οργανισμού. Σε ορισμένες...

...περιπτώσεις οι καθυστερήσεις πληρωμών του προσωπικού καταμετρούν τρεις και τέσσερις μήνες τώρα και είναι ευνόητο τι μπορεί να σημαίνει αυτό για υπαλλήλους που ζουν στο εξωτερικό αλλά και για τη λειτουργία των ίδιων των Γραφείων.
Για αυτές τις περιπτώσεις, όπως μαθαίνουμε, όπου υπάρχει η δυνατότητα, καταβάλλονται προσπάθειες να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες.
Αυτό που μας ανησυχεί ελαφρώς είναι άλλο. Ακούμε ότι ετέθη θέμα από την πάρεδρο, για να το πούμε απλά, ότι έχει παρέλθει η προβλεπόμενη χρονική περίοδος κατά την οποία δύναται να καταβάλλεται το επίδομα αλλοδαπής για πολλές περιπτώσεις υπαλλήλων του Οργανισμού που υπηρετούν σε Γραφεία Εξωτερικού επί μακρόν.
Και επειδή φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες της σχετικής νομοθεσίας, η Διοίκηση του ΕΟΤ έχει υποβάλει σχετικό ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να έχει μία οριστική απάντηση.
Έχουμε πληροφορίες και για τη διερεύνηση κάποιων χειρισμών που είχαν γίνει προ καιρού σε Γραφεία μεγάλης αγοράς, αλλά δεν είναι της παρούσης ακόμα...
Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου