Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Εθνική πωλεί το Gerakina Beach


Σε διεθνή δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τον ξενοδοχείο “Gerakina Beach”, στη Χαλκιδική προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, με ελάχιστη προσφορά εκκίνησης τα 17 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 503 δωματίων- 955 κλινών και βρίσκεται σε έκταση περίπου 87 στρεμμάτων. Σύμφωνα...

...με την πρόσκληση υποβολής προσφορών, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή ίση με το 10% της ελάχιστης προσφοράς, ενώ η Τράπεζα ενημερώνει ότι το ακίνητο διέπεται από νομικές, πολεοδομικές και λοιπές εκκρεμότητες, για τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν γνώση και να αναλάβουν πλήρως όλες τις απορρέουσες ευθύνες και υποχρεώσεις, με ταυτόχρονη απαλλαγή της ΕΤΕ, πριν από την υπογραφή του σχετικού αγοραπωλητήριου συμβολαίου.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, η εξόφληση του τιμήματος στο οποίο θα κατοχυρωθεί - εφόσον κατοχυρωθεί - ο διαγωνισμός μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
Με προθεσμιακό διακανονισμό, με καταβολή του 40% του συνόλου του τιμήματος και τμηματική εξόφληση του υπόλοιπου σε έξι χρόνια, με ετήσιες, εξαμηνιαίες, τριμηνιαίες ή μηνιαίες δόσεις, με κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει στην Εθνική κατά την ημέρα υπογραφής της πώλησης.
Από το προιόν δανείου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε ποσοστό έως και 75% του τιμήματος πώλησης και το υπόλοιπο σε μετρητά.
Με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) μέσω της “Εθνική Leasing” ή άλλης εταιρείας.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2013, στις 12 το μεσημέρι. 
Tο Gerakina Beach, τριών αστέρων, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 και αποτέλεσε μία από τις πρώτες ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογου μεγέθους στη Χαλκιδική.
Πέρασε στον πλήρη έλεγχο της Τράπεζας πριν από έναν χρόνο, ύστερα από δικαστική διένεξη με την εταιρεία που το είχε εκμισθώσει, λόγω μεγάλων οφειλών από μισθώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου