...σαφής εικόνα για το που πρόκειται να καταλήξει η κυβέρνηση και δη το οικονομικό επιτελείο.
Οι τελευταίες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται (και υπολογίζεται σε αριθμούς...) το «σενάριο» της μεταφοράς των υπηρεσιών διαμονής (του «ύπνου», όπως το αποκαλούν οι ξενοδόχοι) και μόνον στον χαμηλότερο συντελεστή.
Μια τέτοια κίνηση, βέβαια, θα δώσει σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό για την επόμενη περίοδο, καθώς θα καταστήσει πιο ελκυστικό το ξενοδοχειακό προιόν στη διεθνή αγορά και θα βοηθήσει τους ξενοδόχους να κινηθούν πιο δυναμικά ή τουλάχιστον επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό.
Το ζήτημα του ΦΠΑ, κυριάρχησε και ίσως και μονοπώλησε όλα τα «πηγαδάκια», πολιτικά και επιχειρηματικά στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΕΤΕ, αλλά τίθεται διαρκώς και ως θέμα από τους τουριστικούς παράγοντες σε κάθε επαφή που έχουν με σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη.
Σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι από τη μια πλευρά δεν θεωρούνται, επουδενί, δεδομένες ή αξιόπιστες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ΓΑΠ και κάποιες πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Από την άλλη πλευρά, είναι πολλοί εκείνοι πιστεύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι ειλημμένη απόφαση και ότι υπό την πίεση των αριθμών, η ηγεσία του ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως εξαίρεση στην αύξηση των μεσαίων συντελεστών.
Σαν να μην έφθανε όλο αυτό το κλίμα, «φωτιές» άναψε η αναφορά του Μ. Χρυσοχοίδη ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στα Νησιά αποτελεί «μια μορφή κακής επιδότησης», καθώς θεωρήθηκε ότι δεν ήταν μια τυχαία τοποθέτηση...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου