Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πλήγματα επενδυτικής επικινδυνότητας...

«Σοκ» έχουν προκαλέσει και στον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο οι απανωτές αρνητικές  εξελίξεις στο μέτωπο του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας. Από την μία πλευρά το «ναυάγιο» στον Αστακό, η απίστευτη εξέλιξη με το ΣτΕ...

...και το νομικό πλαίσιο των ΠΟΤΑ από την άλλη, έχουν αφήσει άναυδους όσο και βαθιά απογοητευμένους τους περισσότερους τουριστικούς επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους.
«Διαβάζοντας και ακούγοντας όλα αυτά για τις αποφάσεις του ΣτΕ περί και επί των διατάξεων του Ν. 2545/97 για τις ΠΟΤΑ, 13 χρόνια μετά την έναρξη ισχύος του Νόμου και έξι χρόνια μετά την έναρξη της όλης διαδικασίας με τις προσφυγές – μέχρι και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ έχει συνταξιοδοτηθεί - δεν αναρωτιέται κανείς τόσο το ποιος θα έρθει να κάνει σοβαρή τουριστική επένδυση στην Ελλάδα, όσο το τι ρίσκα και κινδύνους έχουν αναλάβει όσοι τόλμησαν να υλοποιήσουν ή εξακολουθούν να υλοποιούν επενδύσεις στον τουρισμό!» μας έλεγε χαρακτηριστικά ξενοδοχειακός παράγοντας, ειδικά για το θέμα της ΠΟΤΑ.
Τι άλλο να πει κανείς, εκτός του ότι, πράγματι, δεν θα υπάρχει σοβαρό επενδυτικό σχήμα που να μην σκεφτεί δύο και τρεις φορές τα όποια σχέδιά του για επενδύσεις στην Ελλάδα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου