Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κάποιος να τους μιλήσει (ΥΠΕΞ) για τη visa!

Τι λέγαμε την περασμένη εβδομάδα για την Κίνα και όλα όσα ακούμε ξανά; Λοιπόν, τρίτη χειρότερη χώρα στις διαδικασίες χορήγησης visa για την αγορά της Κίνας, είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης (ΕΤΟΑ)…

…δηλαδή, του κορυφαίου οργάνου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων διακίνησης τουρισμού.
Η έρευνα εξετάζει τον αντίκτυπο των διαδικασιών για την έκδοση visa Schengen στην ευρωπαϊκή τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία και ανεβάζει στους 450.000 τους τουρίστες που αποθαρρύνονται ετησίως από το να επισκεφθούν την Ευρώπη, λόγω των σχετικών διαδικασιών!
Μεταξύ των ερωτημάτων που τέθηκαν στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους τουριστικούς οργανισμούς των αγορών προέλευσης ήταν και η αξιολόγηση των χωρών-μελών ως προς την αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών έκδοσης βίζας.
Η Ελλάδα φιγουράρει σχεδόν παντού στον πίνακα με τιχώρες για τις οποίες υπάρχει η χειρότερη εντύπωση για τις διαδικασίες visa καθώς, είναι η τρίτη πιο προβληματική χώρα όσον αφορά την έκδοση βίζα για τους Κινέζους μαζί με τη Γερμανία και μετά την Ιταλία και τη Μ. Βρετανία, για την Ινδονησία το ίδιο (τρίτη χειρότερη), για τις Φιλιππίνες η δεύτερη (ε, εδώ  το καταλαβαίνουμε...) ενώ για την Ταιβάν είναι η πλέον προβληματική χώρα μαζί με την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και την Ελβετία.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των αποτελεσματικότερων χωρών όσον αφορά στην έκδοση βίζας μόνον για τους τουρίστες της Νοτίου Αφρικής και εκεί είναι στην τρίτη θέση.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με επίκεντρο τις αγορές, των οποίων οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν βίζα προκειμένου να επισκεφθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ, και οι οποίες αποτελούν κλειδιά για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου