Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΞΕΕ: Φόρων, κατά, Πάντων ο Αγών (και με καταχωρήσεις...)

Μέχρι και σε καταχωρήσεις στις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες –την παλιά, δοκιμασμένη μέθοδο αδικημένων και παραγκωνισμένων κλάδων και δραστηριοτήτων - αναγκάζονται να προσφύγουν οι Ξενοδόχοι, προκειμένου να... 



περάσουν τα μηνύματά τους προς την κοινή γνώμη και έμμεσα και προς την κυβέρνησης για το φλέγον ζήτημα του ΦΠΑ.
Όπως είδαμε, σήμερα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δημοσίευσε μία σειρά καταχωρήσεων στις κυριακάτικες εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, προβάλλοντας τα καταλυτικά και αφοπλιστικά στοιχεία  για το ύψος του ΦΠΑ στην Ελλάδα και στις ανταγωνίστριες χώρες.
Συγκρίσεις, φυσικά, καταλυτικές και απογοητευτικές. Πόσω μάλλον, όταν, ειδικά προς το ΞΕΕ, υπήρξε έμμεση πλην σοβαρότατη, δέσμευση του Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από λίγο καιρό ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία», φυσικά, η ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ΓΑΠ, αλλά και οι κατά καιρούς δηλώσεις των διαφόρων ή και... αδιαφόρων άλλων αρμοδίων ότι «καταλαβαίνουν (στην κυβέρνηση) ότι αύξηση του ΦΠΑ θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.
Και όσο και αν τα γνωρίζουν αυτά όλοι όσοι εμπλέκονται στην τουριστική δραστηριότητα και εμπλέκονται με τον τουρισμό, άμεσα και έμμεσα, η κοινή γνώμη ακόμα δεν έχει, όχι πλήρη αλλά ούτε καν ακριβή εικόνα του τι θα σημαίνει νέα αύξηση στους συντελεστές του ΦΠΑ, στις τουριστικές υπηρεσίες. 
Και τις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη, περαιτέρω, στην απασχόληση, στη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στην εθνική οικονομία γενικότερα.
Ενδιαφέρουσα και καινοτόμος, για τα τουριστικά δεδομένα, η πρωτοβουλία του ΞΕΕ.
Ευχόμαστε, απλώς, να έχει τον προσδοκώμενο αντίκτυπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου