...καθώς πολλά εξ αυτών είναι, διοικητικά και λειτουργικά, «ακέφαλα».
Από την άλλη πλευρά, όπως μαθαίνουμε, η Διοίκηση του ΕΟΤ έχει προχωρήσει σε μια πρώτη εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της «προκήρυξης» για την κάλυψη των θέσεων προϊσταμένων-διαχειριστών σε 18 Γραφεία, αλλά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει και στις τοποθετήσεις αν δεν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ για το ποια Γραφεία θα κλείσουν και ποια θα περιορίσουν τη λειτουργία τους.
Αυτό σημαίνει φυσικά, απολύσεις επιτόπιου προσωπικού, μετακινήσεις και ανακατατάξεις άλλων ακόμα και νέες προσλήψεις σε ορισμένες αγορές.
Μία πρώτη γενική εικόνα των σχεδίων έδωσε ο ίδιος ο υπουργός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:
Η παρουσία στις χώρες που μας ενδιαφέρουν τουριστικά είναι κομβικής σημασίας τόσο μέσα από τα γραφείο του ΕΟΤ όσο και μέσα από την παρουσία σε εκθέσεις.
Εκεί που η παρουσία κρίνεται αναποτελεσματική τα γραφεία θα κλείσουν.
Εκεί που η παρουσία αφορά στην προβολή της Ελλάδας θα απομείνει λίγο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Πρεσβεία, στα γραφεία τύπου ή ακόμη και στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Εκεί που χρειάζονται μεγαλύτερα γραφεία αλλά δεν χρειάζεται παρουσία με «βιτρίνα» θα κλείσουν τα ακριβά μαγαζιά που ενοικιάζονταν και θα επιλεγούν φθηνότερα γραφεία.
Και εκεί που η παρουσία πρέπει να είναι ενισχυμένη, τα γραφεία θα γίνουν «κέντρα πολιτισμού και τουρισμού για να αναδειχθεί όλος ο πλούτος της χώρας μας».
Δεσμεύτηκε, πάντως, σε «συνεργασία» με τους τουριστικούς φορείς πριν τις τελικές αποφάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου