Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γραφεία Εξωτερικού: Οκτώ μήνες «φαγούρα» του ΥΠΠΟΤ και σύγχυση...

Στον «αέρα» είναι πλέον όλα σχεδόν όλα τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ, ενώ κλίμα αναστάτωσης και σύγχυσης επικρατεί μεταξύ των περισσότερων υπαλλήλων και απασχολούμενων σε αυτά, καθώς έχει καθυστερήσει «τραγικά»...

...η εξαγγελθείσα από πέρυσι τον Δεκέμβριο αναδιοργάνωση τους. Όταν δηλαδή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ΓΑΠ είχε ανακοινώσει ότι θα κλείσει το «ένα τρίτο» των Γραφείων, κάτι που επανέλαβε προ ημερών και ο υφυπουργός Νικητιάδης.
Από τον Μάρτιο (!) έχουν υποβληθεί στον Π. Γερουλάνο η σχετική μελέτη καθώς και οι εισηγήσεις του ΕΟΤ για το ποια Γραφεία πρέπει να κλείσουν και πως πρέπει να αναδιοργανωθεί η δομή και ο τρόπος λειτουργίας τους, αλλά ακόμα σήμερα δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.
Η καθυστέρηση αυτή αλλά και το γεγονός ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου έχουν λήξει οι θητείες των στελεχών τους και δεν γίνεται να τοποθετηθούν νέοι ή να ανανεωθούν για τους υφιστάμενους - παρά την προκήρυξη των θέσεων προϊσταμένων και διαχειριστών σε 18 Γραφεία – αρχίζει να δημιουργεί νέα σοβαρά προβλήματα και ως προς τις υποχρεώσεις και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Γραφείων.
Την όλη κατάσταση επιδεινώνει, περαιτέρω, η σύγχυση που προκαλούν οι διαφορετικές εισηγήσεις και αντικρουόμενες, μεταξύ τους, κινήσεις των υπόλοιπων «κεφαλών» της πολιτικής ηγεσίας, δηλαδή, του υφυπουργού Νικητιάδη, του τέως Γ.Γ. Τουρισμού Γ. Πουσσαίου αλλά και του προέδρου του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους δύο μήνες, συζητούνταν και ακούγονταν πολλά, τόσο από τους ίδιους όσο και από συνεργάτες τους. 
Ειδικά ο υφυπουργός Νικητιάδης, συζητάει διάφορες "προτάσεις" του, π.χ. για τις Βρυξέλλες ή την Κύπρο και με τουριστικούς παράγοντες. 
Πόσω μάλλον οι πρόσφατες απαξιωτικές και προσβλητικές για τα Γραφεία Εξωτερικού και τα στελέχη τους, δηλώσεις του στην Κρήτη που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ( εδώ ).
Ανησυχία και προβληματισμός διακατέχει φυσικά και το επιτόπιο προσωπικό σε πολλά Γραφεία, ιδίως μετά το έγγραφο του ΕΟΤ (το είχαμε αποκαλύψει, εδώ ) που ζητούσε από τους Προϊσταμένους των Γραφείων να ενημερώσουν την κεντρική υπηρεσία για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αποζημιώσεων και λύσης συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου