Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Και ολίγον... φως στο βάθος του τούνελ (έστω και έναν χρόνο μετά...);

Ενθαρρυντικές οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις των τριών υπουργών που παραβρέθηκαν χθες και μίλησαν στο συνέδριο του ΣΕΤΕ. Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, έχουμε...

...και λέμε:
Ο Π. Γερουλάνος ανακοίνωσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ ξεκινούν εξειδικευμένα προγράμματα ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.
Στις 15 Νοεμβρίου προκηρύσσεται (εκ νέου) το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός»  ύψους 30 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο μπαίνει σε διαβούλευση το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» ύψους 28 εκατ. ευρώ και τον Δεκέμβριο ξεκινούν οι υποβολές αιτήσεων.
Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα ξεκινήσουν άλλα δύο προγράμματα με την επωνυμία «Εκσυγχρονίζομαι» και «Συνεργάζομαι»  θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη απηύθυνε πρόσκληση στους τουριστικούς φορείς να σχεδιάσουν από κοινού στοχευμένα προγράμματα μέσω του «Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο οποίο είναι δεσμευμένα κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους τουριστικούς επιχειρηματίες στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΠΑ για το 2011 να συνδιαμορφώσουν τα νέα προγράμματα για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους.
Να έχουν, τουλάχιστον, οι τουριστικοί φορείς κάτι θετικό και επωφελές να περιμένουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου