Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Θα ανοίξουν οι "ασκοί του Αιόλου" για τα ΚΑΠΗ;

Τεράστιο ζήτημα άνοιξε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Δ. Προβόπουλος με τις εκδρομές των ΚΑΠΗ και τις μεταφορές των μαθητών. Τεράστιο! Αλλά δεν είναι ο πρώτος. Ακριβώς πριν έναν χρόνο...

...ο HATTA με  επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, στο ΥΠΠΟΤ και στο υπουργείο Οικονομίας, μετέφερε σωρεία καταγγελιών που υπήρχαν για τον τρόπο διοργάνωσης των εκδρομών των ΚΑΠΗ αλλά και για τα προβλήματα που αυτή η κατάσταση δημιουργούσε!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, γίνεται διοργάνωση από Κ.Α.Π.Η. σε όλη την χώρα, για τα μέλη τους, είτε χωρίς καθόλου τη μεσολάβηση τουριστικού γραφείου, σε πλήρη αντίθεση με την κείμενη Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, είτε με τη μεσολάβηση ατόμων που δηλώνουν ότι συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία για τη διοργάνωση της εκδρομής, χωρίς όμως αυτό να ισχύει, με συνέπεια τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που έχουν δηλώσει συμμετοχή και -κατά κανόνα- έχουν καταβάλει το αντίτιμο να διακινδυνεύουν τη μη πραγματοποίηση της εκδρομής ή την πραγματοποίησή της με σοβαρά προβλήματα και, κατ’ επέκταση, την απώλεια των χρημάτων τους και μια τεράστια και αναίτια ταλαιπωρία.
Ευθύνες δε, αποδίδονταν και στις εποπτεύουσες Αρχές των Κ.Α.Π.Η., δηλαδή τους Δημους που δεν προβαίνουν σε κανέναν σχετικό έλεγχο, επιτρέποντας να διαιωνίζεται η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
Όπως υπογράμμιζε ο σύνδεσμος δε, στις περισσότερες δε από τις εξεταζόμενες περιπτώσεις, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν εκδίδονται νόμιμα παραστατικά για τις χρηματικές καταβολές που λαβαίνουν χώρα, με αποτέλεσμα μια τεράστια φοροδιαφυγή...
Για να δούμε, θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά, τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου