Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΑ: "Οδηγούμαστε σε ανελέητο ανταγωνισμό τιμών"!

Με νέες απώλειες 10,30% έκλεισαν οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής τον Σεπτέμβριο σε σχέση με πέρυσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής.

Όπως σχολιάζει η ίδια η Ένωση, «εντυπωσιάζει» το γεγονός πως η πτωτική τάση της Αθήνας-Αττικής σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της συνεχίζεται και μάλιστα η «ψαλίδα» διευρύνεται, όπως τονίζεται.
Από το ποσοστό -6.3% (στα έσοδα του οκταμήνου) τα ξενοδοχεία της Αθήνας βρεθεί στο -6.7% στο εννεάμηνο.
Εμάς, πάντως, μας εντυπωσιάζει μία άλλη επισήμανση της ΕΞΑΑ: «το πλέον ανησυχητικό», τονίζει «είναι ότι καταφεύγει ο κλάδος σε «προ-Ολυμπιακές» πρακτικές και περιόδους, όταν το μέγεθος της τουριστικής «πίτας» αλλά και η ποιότητα των καταλυμάτων, οδηγούσε σε έναν ανελέητο ανταγωνισμό τιμών όλων προς όλους.
Δυστυχώς αυτό αρχίζει πάλι να παρατηρείται και σήμερα, με τη διαφορά όμως ότι το προϊόν είναι κάθετα αναβαθμισμένο και οι επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων μεγάλες και αναπόσβεστες».
Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι άρχισε και ο«κανιβαλισμός» - όπως ήταν γνωστότερος στους παλαιότερους - μεταξύ των ξενοδοχείων επί τιμών και κατηγοριών, κατάσταση που όλοι απεύχονταν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου