Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περικοπές στο διεθνές δίκτυο του VisitBritain

Το δίκτυό του στο εξωτερικό πρόκειται να αναδιοργανσει ο VisitBritain, ο επίσημος φορέας τουρισμού της Αγγλίας, ως αποτέλεσμα των σκληρών κυβερνητικών μέτρων με στόχο την περικοπή των κρατικών δαπανών.

Σύμφωνα με στελέχη του, πάντως, θα διατηρήσει την τουριστική στρατηγική του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ως έχει, παρά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού να μειώσει τα κονδύλια στα 26,5 εκατ. λίρες για την περίοδο 2011/2012 κα στα 21,2 εκατ. λίρες για την περίοδο 2014/2015, ή κατά 34% χαμηλότερα συγκριτικά με τη χρηματοδότηση του τρέχοντος έτους.
Το VisitBritain απασχολεί 250 εργαζομένους και διαθέτει παρουσία σε 30 χώρες. 
Ο πρόεδρος του VisitBritain, Κρίστοφερ Ροντρίγκεζ, σε δηλώσεις του επισήμανε πως θα αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να επιτύχει τη καλύτερη δυνατή προώθηση της χώρας ως τουριστικό προορισμό.
Θυμίζουμε ότι η ίδια η συνέχεια λειτουργίας του VisitBritain όπως και του VisitLondon, είχε εξεταστεί σοβαρά στο πλαίσιο των περικοπών που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση προ ημερών, αλλά τελικά έμειναν έκτος «λίστας» των υπό κατάργηση φορέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου