Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ποιός θα απαντήσει για τα χρέη του ΕΟΤ;

«Σιγή ιχθύος» από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ απέναντι στα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν για τα χρέη του ΕΟΤ και την πραγματική εικόνα τους. Εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που μεθοδικά και...

...συστηματικά διαμόρφωνε επί έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ.
Τα «120 εκατ. ευρώ χρέη του ΕΟΤ στα διεθνή ΜΜΕ», τα οποία είχαν γίνει «καραμέλα» και «σημαία» τον τελευταίο χρόνο από το σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών στελεχών, αποδεικνύονται τελικά μόλις... 21,5 εκατ. Ευρώ (!!!), ποσό που θα μπορούσε να καλυφθεί εύκολα και μεθοδικά, - ας μην ξεχνάμε ότι χάθηκαν και τρεις μήνες μέχρι να αλλάξει η διοίκηση στον Οργανισμό - χωρίς να έχει προκληθεί τόσο μεγάλο ζήτημα και να έχει εξευτελιστεί η χώρα στο εξωτερικό.
Το εκπληκτικό, όμως, είναι ότι ακόμα και τα 120 εκατ. Ευρώ, δεν υπήρχε ούτε ως συνολικό ποσό χρεών! Το σύνολο των υποχρεώσεων της τετραετίας 2006-2009 είναι 94,8 εκατ. Ευρώ!
Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό, ότι στη Βουλή που άρχισαν να αποκαλύπτονται τα στοιχεία, ύστερα από ερώτηση της Ολγας Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Νικητιάδης στην δευτερολογία του, δεν απάντησε ούτε με μία λέξη επί των στοιχείων αυτών. 
Σαν να μην αναφέρθηκαν ποτέ! 
Όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΟΤ, τα οποία μέλος του δ.σ. του Οργανισμού χαρακτήρισε χθες «λογιστικά», στις 31-12-2009 ανέρχονταν σε 49,1 εκατ. Ευρώ! Κατατεθειμένα και «νοικοκυρεμένα» στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως μαθαίνουμε.  
Το άλλο εκπληκτικό, όμως, το οποίο το ανακαλύψαμε εμείς στο πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καθώς δεν ειπώθηκε στη Βουλή και το οποίο θα το σχολιάσουμε δεόντως εντός των επομένων ημερών, γιατί ψάχνουμε και κάτι άλλα πιο συγκεκριμένα στοιχεία, είναι ότι οι υψηλότερες υποχρεώσεις, ύψους 44 εκατ. Ευρώ αφορούν τα ελληνικά ΜΜΕ!!!
Καλό, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου