Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Προβόπουλος: Περιορισμένο το "χρήμα"..

«H χρηματοδότηση του τουρισμού από εθνικούς πόρους θα είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη τα επόμενα χρόνια, καθώς η εγχώρια αποταμίευση παραμένει πολύ χαμηλή και ο τραπεζικός δανεισμός θα είναι σχετικά συμπιεσμένος υπό τις παρούσες συνθήκες ρευστότητας».

Aυτή η παράγραφος ήταν, κατά την άποψη μας, το «ζουμί» και το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του Γ. Προβόπουλου χθες το βράδυ στην εκδήλωση του ΣΕΤΕ.
Επεξηγώντας το δε, ανέφερε ότι στο μέλλον θα πρέπει, πρώτον, να χρησιμοποιηθούν με πιο αποδοτικό τρόπο οι διαθέσιμοι εθνικοί πόροι και, δεύτερον, να προσελκυστούν επαρκή κεφάλαια από το εξωτερικό.
«Για να υποστηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη στο μέλλον οι περιορισμένοι δημόσιοι πόροι θα πρέπει να κατανεμηθούν πιο αποδοτικά, με βάση τις συγκεκριμένες προτεραιότητες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κρατική χρηματοδότηση οφείλει επίσης να στραφεί στη δημιουργία των απαραίτητων βασικών υποδομών
Ως πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης, «πρότεινε» την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη συγχρηματοδότηση έργων υποδομής με τη μορφή συμπράξεων με ιδιωτικούς φορείς και την ενθάρρυνση της συλλογικής συμμετοχής επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου