Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Χαλεποί αλλά και... "πονηροί" οι καιροί

Το «κτύπημα» σε στυλ «όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε» για τον ΕΟΤ σε σαββατιάτικη εφημερίδα, προβλημάτισε ορισμένες πλευρές εντός και έκτος του Οργανισμού. Αν και εν πρώτοις φαίνεται...

...»ασύνδετο» και μεμονωμένο, δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν είναι παρά η αρχή μιας νέας σειράς δημοσιευμάτων και «διαρροών», που μπορεί φαινομενικά να εντάσσονται στο γενικότερο προεκλογικό «παιχνίδι», στην ουσία, όμως, θα καλλιεργήσουν κλίμα απαξίωσης του Οργανισμού και κατά προέκταση και των υπαλλήλων του.
Με στόχο, σύμφωνα με τις ίδιες πλευρές, την επίσπευση και διευκόλυνση των σχεδίων διάλυσης του ΕΟΤ και «διαμελισμού» των αρμοδιοτήτων του. Ορισμένες εκ των οποίων, διάφορα πολιτικά, δημόσιο-υπαλληλικά και άλλα «συστήματα» εποφθαλμιούν χρόνια τώρα.
Ούτως ή άλλως, εμείς μαθαίνουμε ότι η αποχώρηση του Γ. Πουσσαίου, καθυστερεί μεν αλλά δεν «παγώνει» ιδιαίτερα τα σχέδια αυτά, καθώς σημαντικό λόγο στην όλη υπόθεση έχει και ο υφυπουργός Νικητιάδης με τους συνεργάτες του.
Εδώ, βέβαια, αφενός μεν διαφαίνεται άλλο ένα πεδίο τριβής με την υφιστάμενη Διοίκηση του Οργανισμού που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τη "διάλυση", αφετέρου δε, όλοι εκτιμούν ότι το νέο πρόσωπο στον ΕΟΤ, από τη θέση του γενικού γραμματέα, θα υπηρετήσει καθαρά τις επιδιώξεις Π. Γερουλάνου και μόνον... 
Καλό θα ήταν επομένως, φίλοι μας και... μη εκεί στον ΕΟΤ, να έχετε λίγο το νου σας αυτό το διάστημα, γιατί οι εξελίξεις μετά τις εκλογές θα είναι μάλλον καταιγιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου