Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δεύτερο "πλήγμα" για την Πλ. Συντάγματος...

Δεν είναι «déjà vu», είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα, για δεύτερη φορά εντός του έτους, για τα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος και το «Μ. Βρετανία», ειδικότερα. Ενώ όλη η αποστολή του IMF υπό τον Ντομινικ Στρος Καν,


Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματίσει τη διαμονή της στο ιστορικό ξενοδοχείο, την τελευταία στιγμή και λόγω των διαδηλώσεων στο κέντρο, αποφασίστηκε η διαμονή τους στο Hilton.
Είναι η δεύτερη φορά φέτος που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Τον περασμένο Μάιο είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο με την επίσκεψη Ερντογάν και την τουρκική κυβερνητική αποστολή.
Μόνο που τότε, όπως είχαμε αποκαλύψει, η αλλαγή ξενοδοχείου είχε γίνει με «επίσημη» παρότρυνση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ουσιαστικά αναγνώριζε την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να παράσχει ασφάλεια σε μία ξένη αποστολή στην κεντρικότερη πλατεία των Αθηνών.
Ούτως ή άλλως, είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση όλη αυτή και καταμαρτυρεί και σε πόσο αντίξοες συνθήκες καλούνται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος.





1 σχόλιο:

  1. Οχι απλώς αντίξοες, μπορεί να είναι έως και καταστροφικές αυτές οι συνθήκες για το κύρος ενός ξενοδοχείου του επιπέδου και του "χαρακτήρα" του "Μ. Βρετανία".
    Ας μην ξεχνάμε και τον συμβολισμό του για την πόλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή