Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμάζεται το πλαίσιο για τουριστική κατοικία και "απόσυρση" ξενοδοχείων

«Πακέτο» νομοθετικών ρυθμίσεων για νέα επενδυτικά «προϊόντα» και για τα φλέγοντα ζητήματα χωροταξικού χαρακτήρα που απασχολούν την τουριστική αγορά, ετοιμάζουν πυρετωδώς στο ΥΠΠΟΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται ουσιαστικά για τις πολυσυζητημένες «προτάσεις» που είχε δηλώσει προ σχεδόν δύο μηνών ότι ακόμα αναμένει η Τίνα Μπιρμπίλη από τον Π. Γερουλάνο και για αυτές για τις οποίες παραδέχθηκε «καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ», ο Π. Γερουλάνος στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τις ρυθμίσεις θα θεσμοθετείται η τουριστική κατοικία, σε δύο βασικές μορφές: της μικτής χρήσης, δηλαδή κατοικία υψηλών προδιαγραφών σε συνδυασμό με ξενοδοχειακή υποδομή πολυτελείας (στο 35% της επένδυσης) αλλά και ενός νέου, για την περιοχή μας γενικότερα, προϊόντος που εντάσσεται και αυτό στα condominium - των γνωστών condos – αλλά που επιτρέπει την μεταβίβαση και μέρους του ίδιου του ξενοδοχειακού δυναμικού.
Ειδικά ως προς το τελευταίο, υπάρχουν ακόμα πολλές πτυχές και λεπτομέρειες που εξετάζονται και χρήζουν αποσαφήνισης και προσαρμογής στα ελληνικά δεδομένα πριν οριστικοποιηθούν. Και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει τελικά.
Στο ίδιο «πακέτο», θα προβλέπεται η γνωστή και από παλαιότερες προσπάθειες, «απόσυρση» παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων.
Προς το παρόν κρατήστε τρία σημεία:
Πρώτον, με τις ρυθμίσεις, ΔΕΝ ασχολούνται επί της ουσίας, ούτε ο υπουργός, ούτε ο υφυπουργός, επομένως οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και αποτελεσματικά από άλλο στέλεχος του ΥΠΠΟΤ...
Δεύτερον, μόλις ολοκληρωθούν, θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση.
Τρίτον, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία στις γενικές κατευθύνσεις από την Τίνα. Τι θα συμβεί παρακάτω, θα φανεί στην πορεία...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου