Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Προς... Γραμματεία μία, οι Τουρισμού και Πολιτιστικής-Τουριστικής Υποδομής

Για νέα σχέδια, με παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης του διοικητικού σχήματος στο ΥΠΠΟΤ, μαθαίνουμε τις τελευταίες μέρες. Μεταξύ των οποίων, η συγχώνευση – ή ενοποίηση – των Γενικών

Γραμματειών Τουρισμού και Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής,
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ληφθεί η αρχική απόφαση να προχωρήσει η δημιουργία μιας νέας ενιαίας Γενικής Γραμματείας, που ουσιαστικά θα συστεγάζει και θα συνδυάζει τις όποιες αρμοδιότητες για τον Τουρισμό με το αντικείμενο της αξιοποίησης των ολυμπιακών ακινήτων και εγκαταστάσεων.
Το σχέδιο της σχετικής διάταξης, εφόσον υπάρξει η οριστική έγκριση  (εξετάζονται κάποια ζητήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα) αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2011. 
Πιθανότατα δε, θα σνδυαστεί με τις ευρύτερες αλλαγές που εξετάζονται στη δομή του τομέα Τουρισμού και για τον ΕΟΤ.
Αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, τότε θα υπάρχει και μία μόνον θέση Γενικού Γραμματέα.  
Η Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, μετονομάστηκε έτσι με τον πρόσφατο Ν. 3878 από Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, ενώ να θυμίσουμε ότι τυπικά, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα αρμοδιότητες... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου