Τελικά, πάντα υπάρχει κάποιος στο ΥΠΠΟΤ που μας παρακολουθεί (στη Λ. Αμαλίας, εν προκειμένω). Και για το θέμα των Προξενείων και των θεωρήσεων που σηκώσαμε προ ημερών, ο συγκεκριμένος μας διαμηνύει ότι οι ανάγκες στελέχωσης σε επιτόπιο προσωπικό είναι καταγεγραμμένες. Σύμφωνα με...
...στοιχεία που μας έδωσαν, μιλάμε για 12 άτομα στη Μόσχα και δύο άτομα στην Αγ. Πετρούπολη, όσον αφορά στη Ρωσία.
Για την Ουκρανία, οι απαιτήσεις είναι για τέσσερα άτομα στο Κίεβο, δύο άτομα στην Οδησσό και άλλα τρία άτομα στη Μαριούπολη.
Επιπρόσθετα, για τη Σαγκάη χρειάζονται, ομοίως, τέσσερα άτομα, αλλά σε αυτή τη φάση, από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν δίνεται χαρακτήρας επείγοντος σε αυτήν την αγορά.
Σύμφωνα με τις εκιτμήσεις του ΥΠΠΟΤ το συνολικό κόστος αυτών των προσλήψεων δεν ξεπερνά τις 95.000 ευρώ και αυτό που απομένει είναι να συμφωνηθεί ποιος θα το καλύψει.
Θυμίζουμε ότι υπάρχει και σχετική πρόταση και από τον ΣΕΤΕ - πρώτη φορά είχαμε κάνει αναφορά εδώ - ενώ και το ΥΠΕΞ είναι πολύ πιο διαλακτικό και "συνειδητοποιημένο" ως προς τη διευθέτηση του φλέγοντος αυτού ζητήματος, από ό,τι πριν από λίγο καιρό.
Μας διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι είναι θέμα ημερών να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Για να δούμε.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι στο πλάνο συνεργασίας που προωθείται από το ΥΠΕΞ με τη VFS Global, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην Τουρκία, καθώς στα visa centers που λειτουργούν ήδη, π.χ. Αττάλεια, προστίθεται άλλο ένα στο Bodrum (Αλεξανδρέττα) και στη συνέχεια προγραμματίζονται centers σε Αιβαλί, Σμύρνη, Κουσάντασι, Μούγκλα, Τσεσμέ, Εντιρνέ (Αδριανούπολη), Μπούρσα (Προύσα) και Κωνσταντινούπολη.
Είναι ευνόητο ότι από τη λειτουργία αυτών των visa centers, θα επωφεληθούν κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Και όσοι αναρωτιούνται γιατί τόσα πολλά στην Τουρκία, ας ξαναδιαβάσουν την προηγούμενη φράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου