Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ωράριο Μουσείων: παίρνει διατάσεις το θέμα με τους φύλακες


Και ενώ ακόμα περιμένουμε - και εμείς αλλά και άλλοι, δημοσιογράφοι και μη - να δούμε τις μελέτες που επικαλούνται οι φύλακες των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τις επισκεψιμότητες και την επιτύχια του ωραρίου 08:00-15:00...

...έναντι του προτεινόμενου, ως προσωρινού, έστω, 10:00-17:00, έχουν αρχίσει να βγαίνουν πολλά και διάφορα στη φόρα.
Όπως εδώ στο “proto thema”, που δίνει πληροφορίες για τις ιδιωτικές ξεναγήσεις και τα tour στους Αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, σε ώρες εκτός ωραρίου. 
Σε αυτό το θέμα, βέβαια, όπως πολλές φορές έχουν επισημάνει και τουριστικοί παράγοντες, υπάρχει ανάγκη για ιδιωτικές ξεναγήσεις εκτός ωραρίου για συγκεκριμένες κατηγορίες επισκεπτών, π.χ. συμμετέχοντες σε συνέδρια και διοργανώσεις ειδικού χαρακτήρα, καθώς και VIP επισκέπτες.
Με προκαθορισμένο πρόσθετο κόστος, όμως και με παραστατικά
Το άλλο μεγάλο θέμα, παραμένουν τα “άλλα καθήκοντα” στα οποία απασχολείται μεγάλο ποσοστό από τους φύλακες σε κάθε Μουσείο και χώρο. Και αυτό γιατί μπορεί στα “χαρτιά” να φέρονται προσληφθέντες ως φύλακες χ αριθμός ατόμων, αλλά στην πραγματικότητα να υπηρετούν ως φύλακες πολύ λιγότεροι!
Το’ παμε όταν ξεκίνησε η ιστορία του ωραρίου, ότι ανοίγει μεγάλο ζήτημα ο υφυπουργός ΠετρόΠαυλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου