Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δήμος Ερέτριας: Εξετάζει επενδυτική πρόταση για το "Νησί των Ονείρων"


Για κάποιους που έχουν περάσει τα δεύτερα -άντα ή τα πρώτα -ήντα, το Νησί των Ονείρων απέναντι από την Ερέτρια υπήρξε τόπος περιπέτειας και αναψυχής, στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών και άλλων τινών. Για κάποιους άλλους υπήρξε “όνειρο” επενδύσεων, το οποίο για ποικίλους λόγους...

...ποτέ δεν είχε εκπληρωθεί.
Όπως διαβάζουμε στην "Καθημερινή”, σε ρεπορτάζ του Στάθη Κουσουνή, Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του.
Το νησί, το οποίο διατίθεται προς εκμίσθωση από τον Δήμο Ερέτριας,, έχει έκταση περίπου 66 στρέμματα και πάνω του υπάρχει ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια δυναμικότητας 52 δωματίων και 46 μπάνγκαλοους και άλλες συμπληρωματικές αθλητικές και τουριστικές εγκαταστάσεις. 
Οι εγκαταστάσεις στο νησί δεν λειτουργούν τα τελευταία χρόνια. Ο δήμος, αφού πραγματοποίησε διαγωνισμό για την ανάθεση της εκμετάλλευσης του νησιού ο οποίος απέβη άκαρπος, προχωρεί σε απευθείας διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
Ο δήμαρχος της Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας ανέφερε ότι είχε συνάντηση με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και ο οποίος προτίθεται να ενοικιάσει για 20 χρόνια το νησί και να επενδύσει μόνο τα 3 πρώτα χρόνια ποσό ύψους 3 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ή την ανέγερση νέων τουριστικών εγκαταστάσεων, ενώ θα απασχολήσει περίπου 40 άτομα, τα περισσότερα από την περιοχή.
 Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεσμεύτηκε στον δήμαρχο ότι θα καταθέσει άμεσα την πρότασή του την οποία ο τελευταίος θα φέρει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου