Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Διαβάσαμε... (Βερολίνο, με σχέδιο για διάσωση της Ελλάδας, πήγαινε ο Καν)


Πολύ δυνατό θέμα και καλογραμμένο, μία εξαίρετη στιγμή της παλιάς καλής βρετανικής δημοσιογραφικής σχολής, η συνέντευξη Στρος Καν στον Guardian. Εκείνη την επίμαχη ημέρα, επρόκειτο να μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντήσει την Αγκελα Μέρκελ και να προσπαθήσει να κερδίσει την υποστήριξή της στο σχέδιο του...
 
...με την ονομασία «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους. 
Εάν το υποστήριζε η Γερμανία, οι άλλες ευρωπαικές κυβερνήσεις θα ακολουθούσαν, ειδάλλως, η κρίση, σύντομα θα ξέφευγε κάθε ελέγχου και θα εξαπλωνόταν σε Ισπανία, Ιταλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης".
Στο κλείσιμο του άρθρου, αναφέρεται ότι ένα από αυτά που τον στενοχώρεσαν περισσότερο είναι το ότι δεν κατάφερε ποτέ να συναντήσει την Μέρκελ και να της εκθέσει το σχέδιό του για τη διάσωση της Ελλάδας!
Δεν είμαι εντελώς βέβαιος ότι θα την έπειθα”, παραδέχεται αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξή της και με τη βοήθεια της Γερμανίας, η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της!
Τώρα δεν θα μάθουμε ποτέ”, παρατηρεί μελαγχολικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου