Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

EOT: 'Τινάζονται στον αέρα" προυπολογισμοί και πρόγραμμα προβολής!

- "Βράζει" ο Οργανισμός μετά την αποκάλυψη του "κουρέματος"

Αναβρασμός επικρατεί στον ΕΟΤ μετά το απίστευτο σοκ του «κουρέματος» των αποθεματικών του Οργανισμού, το οποίο αποκαλύφθηκε μόλις χθες! Από το πρωί Γενικός Γραμματέας, Πρόεδρος, διοικητικό συμβούλιο και Σύλλογος Υπαλλήλων βρίσκονται…




…σε διαδοχικές συναντήσεις, σε μία προσπάθεια να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποτιμήσουν τις απώλειες και τις επιπτώσεις. Σε συνδυασμό με τις χθεσινοβραδυνές πληροφορίες, οι πραγματικές απώλειες τοποθετούνται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ, αλλά περιμένουμε πιο ακριβή στοιχεία αργότερα.
Χωρίς ιδιαίτερη μελέτη και γνώση, από τις πρώτες πληροφορίες καθίσταται σαφές ότι όλος ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός του ίδιου του ΕΟΤ, του ΥΠΠΟΤ αλλά και των τουριστικών φορέων, τινάζεται στον αέρα!
Το σοβαρότερο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, είναι οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις που είχαν αναληφθεί πρόσφατα έναντι tour operators – και μάλιστα με ειδικές συμφωνίες και πρωτοβουλίες που διευθετούν και οφειλές του παρελθόντος – οι συμφωνίες για ενέργειες προβολής στο διαδίκτυο – περίπου, 1,2 εκατ. ευρώ σε google και yahoo – η πρόσληψη εταιρειών Δημοσίων Σχέσεων σε Αγγλία και Γερμανία, η σύσταση της μικτής εταιρείας και άλλα πολλά.
Όπως και αν το δει κανείς, πρόκειται για ένα καθαρά πισώπλατο μαχαίρωμα, όχι στον ΕΟΤ, αλλά απευθείας στον Ελληνικό Τουρισμό, τη στιγμή που ύστερα από τόσες πιέσεις και προσπάθειες, έστω και καθυστερημένα και περιορισμένα ετοιμάζονταν κάποιες κινήσεις…
Όσο για το αν υπάρχουν ευθύνες και που, αυτή η συζήτηση μόλις άνοιξε και θα κρατήσει και πολύ αλλά θα ξεκινήσει και από νωρίς, δηλαδή και από την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού, που χαρακτήριζε τα αποθεματικά «λογιστικά» και κραύγαζε για «τρύπες» και άλλα οραματικά.
Δεν είναι η ώρα τώρα, όμως…
Κατά τα λοιπά, πιθανόν να εκδοθεί και ανακοίνωση του Συλλόγου όπου να’ ναι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου