Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σοκ! Και τα διαθέσιμα του ΕΟΤ «κουρέψατε» βρε αθεόφοβοι;


Χαμός, κυριολεκτικά και μάλλον δικαίως γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΕΟΤ και στα πέριξ αυτού, με την πληροφορία ότι τα αρκετά σεβαστά ρευστά διαθέσιμα του Οργανισμού στη Τράπεζα της Ελλάδος - άνω των 43 εκατ. ευρώ τα προσδιορίζουν οι δικές μας πληροφορίες – «εξανεμίστηκαν» σε μόλις…. 13 παρά κάτι, εκατ. ευρώ, καθώς είχαν μετατραπεί ή τοποθετηθεί σε… 

…ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και φυσικά «κουρεύτηκαν» και αυτά στο πλαίσιο της σχετικής πρόσφατης διαδικασίας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι απώλειες από το «κούρεμα» στα αποθεματικά, ανέρχονται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ, αλλά κατά την άποψή μας, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, τα «λεφτά είναι πολλά»!
Η είδηση «έσκασε» προ ολίγου στον ΕΟΤ, ταρακούνησε συθέμελα από τη Διοίκηση μέχρι τους υπαλλήλους στην είσοδο και ταράζει τα ύδατα, φυσικά και στο ΥΠΠΟΤ.
Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες, ούτε η Διοίκηση, ούτε το υπουργείο είχαν ιδέα για αυτήν τη διαδικασία, αν και είχε προηγηθεί η αντίστοιχη περίπτωση με τα ταμειακά διαθέσιμα των Επιμελητηρίων, του Ξενοδοχειακού συμπεριλαμβανομένου.
Μιλάμε για μία πραγματικά απίστευτη εξέλιξη που τινάζει στον αέρα και τον προυπολογισμό του Οργανισμού και τα όποια σχέδια για κάθε προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και προβολής του τουρισμού διεθνώς και στοχευμένων ενεργειών και έκτακτων επιχορηγήσεων και όλης αυτής της πραγματικά επίπονης διαδικασίας περί εξοικονόμησης πόρων και κονδυλίων.
Στα δικά μας μάτια, είναι το ολιγότερο μίας πρώτης τάξεως κοροϊδία, εξαπάτηση, μία κοινή «ξεφτίλα» και για αυτούς που μεθόδευσαν όλο αυτό το σκηνικό και για όσους γνώριζαν για αυτό και δεν είπαν κουβέντα αλλά και για τους πολιτικούς προϊσταμένους και υπεύθυνους, που το μόνο που κάνουν αυτές τις μέρες είναι να γυρνάνε από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και από media σε media, κομπορρημονώντας για τις εξοικονομήσεις που πέτυχαν στους προϋπολογισμούς των υπουργείων τους και την ορθή και χρηστή διαχείριση που έχουν επιτύχει στις υπηρεσίες τους αλλά και τα άλλα διασκεδαστικά για "τρύπες εκατομμυρίων ευρώ" που βρήκαν!
Πέραν κάθε αστείου, πρόκειται για μείζον, τεράστιο, πολιτικό θέμα! Και φυσικά θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου