Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ιδού η "σύζευξη" Πολιτισμού- Τουρισμού: αδιαφορία και λουκέτα!


Ναύπακτος, Σάββατο απόγευμα, λίγο μετά τις 15:30. Άλλο ένα παράδειγμα. Δυστυχώς, αυτή είναι η τραγική εικόνα, το απαράδεκτο “πρόσωπο” της πολιτιστικής υποδομής που προσφέρει το ελληνικό κράτος στον κάθε επισκέπτη και κατά προέκταση, στον ίδιο τον Ελληνικό Τουρισμό. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία...

...του νεοπαπανδρεϊκού πειράματος του συνδυασμού “Πολιτισμού και Τουρισμού”, όπως πομπωδώς μας διαφήμιζε ο πρώην πρωθυπουργός ΓΑΠ, πλασάροντας τον Π. Γερουλάνο και την υπόλοιπη παρέα τους στη “νέα διακυβέρνηση” και σε καίριους τομείς της εθνικής οικονομίας.
Το μόνο που είναι ξεκάθαρο,
είναι το πότε κλείνει και
 πότε είναι κλειστά...
Για τους Έλληνες βέβαια,  οι ξένοι
ας ανοίξουν κανένα λεξικό!
Αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι, εμβληματικής σημασίας για τους τόπους όπου βρίσκονται, να είναι κλειστοί ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 15:00, σε μία περίοδο που σουρουπώνει μετά τις 20:00!
Και δεν ντρέπονται καθόλου, κανείς τους, να βγαίνουν στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και να... διαπιστώνουν ότι ναι μεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά και πόσο καλά τα... διαχειρίστηκαν δυόμιση χρόνια τώρα
Επιμένουμε στο δυόμιση χρόνια, όχι επειδή οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί, αλλά επειδή οι νυν ήρθαν με την έπαρση και την επίταση ότι αυτοί θα “σαρώσουν”, διότι “έχουν τις λύσεις” - εκτός του ότι υπήρχαν και τα λεφτά...-  και θα ξαναφτιάξουν το κράτος και στην περίπτωσή μας, θα αναδείξουν ιδανικά τον Πολιτισμό με τον Τουρισμό.
Επισκέπτης σκανδιναβικών προδιαγραφών
και αποχρώσεων, απορεί απογοητευμένος
με το λουκέτο...


Πως το είπε, μόλις προ ημερών; “Με τη σύζευξη πολιτισμού και τουρισμού, το υπουργείο κατάφερε να δώσει μια αναπτυξιακή διάσταση που δεν υπήρχε στο παρελθόν, παρά τα ελάχιστα κονδύλια”.
Για γέλια ή για κλάματα, αποφασίστε εσείς.
Τελικά αυτό που μένει και μας το δείχνουν και καταπρόσωπα, είναι η αλαζονεία τους, το θράσος τους και πολλά, μα πολλά... λουκέτα
Και όχι μόνο σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου