Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Οι Αμερικανοί (ξανά) στο Φάληρο και εμείς τριάντα-βάλε χρόνια πίσω...


Περασμένα... “μεγαλεία” βιώνουν αυτές τις μέρες οι γειτονιές του Πειραιά και του Φαλήρου λόγω των μερικών χιλιάδων μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Enterprise, όπως εύστοχα και γλαφυρά περιγράφει σήμερα το “Πρώτο Θέμα”. Σαν το παλιό...

...καλό καιρό, όπως το ζήσαμε μέσα από τις ελληνικές ταινίες, όταν οι ελλιμενισμοί των πλοίων του 6ου στόλου έφερνα πρόωρες... “αναστάσεις” στις γειτονιές που συγκέντρωναν, τότε και τον μεγαλύτερο φόρτο των επισκεπτών, σαν την Τρούμπα.
Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν κάποιες καθοριστικές διαφορές, όπως η έντονη παρουσία και συνοδεία των Αμερικακών ναυτών από ομάδες ναυτονόμων και τα πιο “σφικτά" ωράρια των αδειών εξόδου. 
Κατά τα άλλα, βέβαια, αν πάμε σε επίπεδο μισθών και άλλων κοινωνικών παραμέτρων της χώρας μας, τόσα χρόνια μετά, πάλι κοντά στα μεγέθη εκείνης της εποχής βρισκόμαστε!
Ούτως ή άλλως, η επίσκεψη του αεροπλανοφόρου δίνει μία ισχυρή τονωτική ένεση στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά και των γειτονικώ προαστίων αλλά και ορισμένων περιοχών του κέντρου.
Και για να διορθώσουμε κάποια νούμερα που δίνονται, το αεροπλανοφόρο έχει πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων, εκ των οποίων περίπου 960 γυναίκες. Δεν είναι μόνον ναυτικό, είναι και περίπου 2.000 άτομα που υποστηρίζουν τις αεροπορικές δυνάμεις και υποδομές του σκάφους καθώς και ένας σημαντικός αριθμός δυνάμεων Πεζοναυτών. 
Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί αλλά ξανά κοντά στα ίδια μς φέρνουν καμιά φορά... 
Μία καλή απόδοση του ρεπορτάζ, εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου