Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μουσεία: Μείωση επισκεπτών 2,4% το 2011


Συνεχίζονται τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το πόσο... επιτυχημένη χρονιά των ρεκόρ ήταν το 2011. Χάρη στην εξαιρετική πολιτική για τα Μουσεία και της Αθήνας ειδικά, του ΥΠΠΟΤ - είναι και αυτή σαν τις “νέες αγορές” που... άνοιξαν βάσει σχεδίου - ο αριθμός των επισκέψεων σε αυτά το 2011 εμφάνισε...

...μείωση κατά 2,4% ενώ οι εισπράξεις κατά 5,5%, υποχωρώντας σε περίπου τρία εκατομμύρια άτομα και 9,9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα!
Αντιθέτως και ευτυχώς, οι αρχαιολογικοί χώροι είχαν αύξηση επισκεπτών κατά 17,5% και αύξηση εισπράξεων κατά 6,7%.
Το ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις και σε ποσοστά και σε αριθμό επισκεπτών καταγράφονται στα μεγάλα Μουσεία της Αθήνας, με -8,2% στο Μουσείο Ακρόπολης και -13,6% στο Εθνικό Αρχαιολογικό, δίνει και μία γεωγραφική και οικονομική διάσταση της κρίσης στην Αθήνα.
Τα άλλα πέντε μεγάλα Μουσεία σε Κρήτη, Ρόδο, Ολυμπία και Δελφούς, κατέγραψαν αύξηση το 2011 - αλλά αυτό έλειπε με τις αυξήσεις σε αφίξεις που εμφάνισαν αυτοί οι προορισμοί - ενώ τα “λοιπά Μουσεία” είχαν μείωση 2,8%.
Στους Αρχαιολογικούς χώρους, από την άλλη πλευρά, η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη και ανάλογη της αύξησης του τουριστικού ρεύματος. 
Το "παράδοξο" εδώ είναι η αύξηση 32,6% στην Ακρόπολη της Αθήνας ενώ η μείωση 2,6% στον Μυστρά δεν μας εκπλήσσει και ιδιαίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου