Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΥΠΠΟΤ: Εδώ οι φύλακες, εκεί οι φύλακες, που υπηρετούν οι φύλακες;


Δεν ξέρουμε αν του το “σφύριξε” κάποιος ή αν το εντόπισε τυχαία, αλλά φαίνεται ότι ο υφυπουργός ΠετρόΠαυλος “κτύπησε νεύρο” ασχολούμενος με το θέμα του θερινού ωραρίου των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Από όλη...

...αυτή την παρέμβαση που έκανε προς την αρμόδια Γενική Γραμματέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ένα σημείο “κρύβει” όλο το θέμα για το οποίο θα ακούμε και θα διαβάζουμε τις επόμενες μέρες.  
Ζήτησε να απεμπλακεί άμεσα το “φυλακτικό προσωπικό” (τι όρος και αυτός, Θεέ μας...) από τυχόν καθήκοντα και εγκαταστάσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητά του.
Διότι τι αποκαλύπτεται; Οτι σημαντικό ποσοστό των προσληφθέντων και “χρεωμένων” ως φύλακες, μόνον ως τέτοιοι δεν υπηρετούν!
Τους βρίσκει, η Υπηρεσία που θέλει να τους ψάξει, σε γραμματείες, Πρωτόκολλα, αρχεία, υποδοχές, εκδοτήρια εισιτηρίων, σε καθήκοντα οδηγών και πάει λέγοντας! 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ευρήματα στην Εθνική Πινακοθήκη και αντιγράφουμε από την σχετική έκθεση (υπογραμμίσεις, δικές μας):
Αν και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία ο αριθμός των ατόμων με καθήκοντα φύλακα ανέρχεται σε 18 ημερήσιους και 2 νυχτερινούς αλλά από τα στοιχεία (ένορκες καταθέσεις) ο αριθμός των φυλάκων που ασχολούνται με αμιγώς φυλακτικά καθήκοντα είναι αρκετά μικρότερος.
Συγκεκριμένα την ημέρα πραγματική φύλαξη κάνουν μόνον έντεκα άτομα με δεδομένο ότι:
  • Κατά κανόνα, από τους ημερήσιους φύλακες, ένας θα λείπει για οποιονδήποτε λόγο
  • δύο απασχολούνται στο πωλητήριο
  • ένας απασχολείται στα εισιτήρια
  • ένας έχει τον συντονισμό και
  • ένας στην γκαρνταρόμπα...
Ενδεικτικό πάντως της σοβαρότητας και της σημασίας του θέματος που έθιξε ο υφυπουργός, είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την αποστολή των οδηγιών στις Υπηρεσίες, ζήτησαν συνάντηση μαζί του οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των φυλάκων, η οποία και ορίστηκε για τις επόμενες μέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου