Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μ. Βρετανία: Ο φόρος APD "πνίγει" την τουριστική αγορά...


Σε διαρκή αναβρασμό βρίσκεται ο τουριστικός κόσμος και ο τομέας αερομεταφορών στη Μ. Βρετανία λόγω της αύξησης του διαβόητου “αεροπορικού φόρου επιβατών”, του APD, ο οποίος αυξήθηκε εκ νέου από την 1η Απριλίου. Το ενδιαφέρον είναι...

...ότι οι πιο έντονες αντιδράσεις εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης προέρχονται από τουριστικούς παράγοντες και πολιτικούς άλλων χωρών και ιδίως των πιο μακρινών από τη Μ. Βρετανία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών φορέων η αύξηση του APD θα κοστίζει μακροπρόθεσμα περίπου 90.000 θέσεις εργασίας και περίπου 4 δισ. λίρες στη βρετανική τουριστική οικονομία.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο ρυθμός ανάπτυξης του τομέα τουρισμού και ταξιδιών στη Μ. Βρετανία ήταν 4,1% το 2011, θα επιβραδυνθεί σε περίπου 1,3% φέτος, κυρίως των επιπτώσεων του αυξημένου φόρου.
Χθες, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να μην αυξήσει τον φόρο μέχρις ότου εκπονήσει ειδική οικονομοτεχνική μελέτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μία τετραμελής οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει στην Καραιβική θα πληρώσει έως και 400 λιρες σε φόρο, ενώ ένας Κινέζος που θέλει να επισκεφθεί τη Μ. Βρετανία, αν συνυπολογίσει και το κόστος της visa, θα έχει πληρώσει 250 λίρες πριν καν πατήσει στη χώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου