Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ προς επενδυτές: "Ελάτε στα τυφλά και αν προεπιλεγείτε, θα δούμε τι, ίσως, μπορείτε να κάνετε"...


- Κατατοπιστικότατες οι διευκρινίσεις για την έκταση στην Κασσιώπη Κέρκυρας...

Πολλά ηχηρά πτυχία και χρυσές περγαμηνές μπορεί να μην έχουμε, αλλά μία-δύο αλήθειες όπως προκύπτουν από την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων δύο δεκαετιών τις εμπεδώσαμε: Δεν μπορεί, εν μέσω κατάρρευσης της χώρας, ένα προς αξιοποίηση ακίνητο να αντιμετωπίζεται ως... επτασφράγιστο μυστικό, υψίστης κρατικής σημασίας...

...όπως φαίνεται οτι συμβαίνει με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και την έκταση στην Κασσιώπη Κέρκυρας, γνωστή στους ντόπιους και ως έκταση “Ερημίτη”. Θέμα που είχαμε “ανοίξει” και είχαμε θέσει ερωτήματα από την πρώτη κιόλας μέρα, εδώ 
Και αν νομίζουν οι φίλτατοι και ικανότατοι κατά τα λοιπά “τεχνοκράτες” ότι η νομική πραγματικότητα μίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα φέρει ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα έτσι όπως είναι τα πράγματα, ας ρωτήσουν κανέναν που να έχει την εμπειρία της υλοποίησης τέτοιων εγχειρημάτων στην ελληνική πραγματικότητα.
Όπως μας αναφέρουν από την Κέρκυρα, όποιος ενδιαφερόμενος είχε θέσει κάποια ερωτήματα στο Ταμείο στις 29 Μαρτίου, έπαιρνε απαντήσεις που όχι σοβαρό επενδυτή, αλλά ούτε περιφερόμενο ασκόπως δεν θα προσέλκυαν!
Τη συγκεκριμένη εικόνα των πληρέστατων και κατατοπιστικότατων απαντήσεων, μπορείτε να την απολαύσετε κάνοντας “κλικ” στις αντίστοιχες φωτό παραδίπλα (πηγή είναι ο κ. Δ. Φαναριώτης και να διευκρινίσουμε ότι δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο).
Αν αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο να διαβάσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα βρει διάφορα άξια αναφοράς, όπως τα τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ οικονομικής θέσης που ζητείται από τους ενδιαφερόμενους καθώς και το πολύ σημαντικό σημείο ότι η ανάπτυξη στην έκταση θα γίνει βάσει ΕΣΧΑΔΑ (δηλαδή βάσει το Ν. 3986/2011).

Μόνο που αν έσπευσε να ζητήσει στοιχειώδεις διευκρινήσεις επί θεμελιωδών ζητημάτων, όπως π.χ. η αξιοποίησιμη έκταση από τα 500 στρέμματα ή η ΜΠΕ  η απάντηση ήταν είτε αρνητική, είτε “παρακαλούμε δείτε την απαντηση στην ερώτηση 1 ανωτέρω”, η οποία παραπέμπει στη β’ Βάση!
Με απλά λόγια, τι τους λένε; “Μυρίστε τα νύχια σας, κάνετε όλη τη διαδικασία, μαζέψτε το χαρτομάνι, ελάτε και αν προεπιλεγείτε, τότε θα δούμε τι θα σας πούμε για την επένδυση”!
Περιμένουμε εναγωνίως την 10η Απριλίου για να δούμε τι ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί και από ποιους...
Τα δύο έγγραφα σας τα έχουμε και σε pdf εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου