Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Νησί Οξιά: το χρονικό της αποκάλυψής μας για την πώληση στο Κατάρ


Όταν αποκαλύπταμε στις 2 Απριλίου την πληροφορία της πώλησης του νησιού Οξιά, σε εταιρεία συμφερόντων Κατάρ που ανήκει σε σημαντικό μέλος της οικογένειας του Εμίρη του Κατάρ, υποπτευόμασταν ότι είναι μία είδηση που θα είχε μεγάλη συνέχεια. Αυτό φάνηκε αμέσως...

...καθώς αναπαράχθηκε από εκατοντάδες, πλεον sites, blogs, εφημερίδες και πάσης φύσεως ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
Μέχρις ότου να καταλήξει η "υπόθεση Οξιά" στην... Daily Telegraph και από εκεί χθες το βράδυ να αναπαραχθεί ενθουσιωδώς στον ΣΚΑΙ!
Και φυσικά όταν ξεκινάει έτσι μία αλληλουχία αναπαραγωγών, όποιος γνωρίζει που στέκεται και ζει και στην Ελλάδα - ένα φτωχό και μόνο blog είμαστε - δεν περιμένει να επικαλούνται την “πηγή” και την πρώτη αναφορά μία αποκάλυψης που έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας.
Δεν πειράζει, εσείς και όσοι έπεσαν πάνω στην αρχική μας ανάρτηση, ξέρετε.
Είχαμε καταλάβει ότι κάτι νέο θα έπαιζε χθες με την Οξιά, γιατί παρατηρήσαμε από νωρίς το μεσημέρι πολλές παραπομπές στο tourism lobby - πάνω από 120 σε λίγες ώρες- από αναζητήσεις για “νησί Οξιά”, “Οξιά Κατάρ” και άλλες τέτοιες παρεμφερείς λέξεις αναζήτησης.
Ηταν πασιφανές ότι μετά το δημοσίευμα της βρετανικης εφημερίδας, άρχισε το ψάξιμο για το τι έχει γραφτεί σε Ελληνικά μέσα καθώς και για κάποια φωτογραφία του.
Αυτά. Προς το παρόν, γιατί έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε και ορισμένες άλλες υποθέσεις που ενδεχομένως να εξελιχθούν σε πολύκροτες αποκαλύψεις.
Εν αναμονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου