Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στη Βουλή το "κούρεμα" των αποθεματικών του ΕΟΤ


E, εντάξει, το αποκαλύψαμε εμείς, το αναδημοσίευσαν διάφορα μεγάλα και έγκριτα sites, είδαμε και κάτι αιχμηρά σχόλια σε εφημερίδες, αλλά είχαμε αρχίσει αν αναρωτιώμαστε τι συμβαίνει. Τελικά απόψε, το θέμα του “κουρέματος” των αποθεματικών του ΕΟΤ - κατά την άποψή μας ένα μείζον πολιτικό ζήτημα - έφθασε στη Βουλή, στο “παράπέντε” έστω, από την...

...Ό. Κεφαλογιάννη, με σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Π. Γερουλάνο.
"Που πήγαν τα λεφτά
του ΕΟΤ, οέο;"
Όπως σχολιάζει η βουλευτής της Ν.Δ. “την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κάνει προεκλογική εκστρατεία επάνω στο ότι δεν ‘κατασπατάλησε’, όπως ο ίδιος λέει, πόρους για την προβολή και προώθηση του τουρισμού, αποκαλύπτεται, ότι τα αναξιοποίητα αποθεματικά του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν μετατραπεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και έχουν υποστεί το ανάλογο ‘κούρεμα’”. 
Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ και να τεθεί εν αμφιβόλω μια σειρά από επιβεβλημένες προγραμματισμένες ενέργειες, όπως, συμφωνίες με tour operators και ενέργειες δημοσίων σχέσεων σε αγορές, όπου έχει υποστεί πλήγμα η εικόνα της χώρας, σχολιάζει και τονίζει:
Η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού παρά το σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, επιλέγει να σιωπά. Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη. Ο κόσμος του τουρισμού περιμένει απαντήσεις. Ας αναλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και ας εξηγήσουν, με ποιο σκεπτικό άφηναν αναξιοποίητα τα κεφάλαια του ΕΟΤ. Γιατί, όταν εμείς φωνάζαμε ότι πρέπει να γίνουν στρατηγικές επενδύσεις στην επικοινωνία του ελληνικού τουρισμού, μας κατηγορούσαν ότι δήθεν ζητάμε να  κατασπαταληθούν πόροι”...
-"Αλήθεια τώρα,  Παύλο, είχαμε
 τόσα λεφτά;
-"Εμ, τι λέγαμε τόσο καιρό George
 ότι... λεφτά υπάρχουν;"
Και για όσους απορούν γιατί αναπαράγουμε σε τόση έκταση τα σχόλια της Ο. Κεφαλογιάννη, απλά απαντάμε ότι το κάνουμε... έτσι, για να ισορροπήσει και να διασκεδαστεί λίγο αυτή η φαρσοκωμωδία που ζούμε αυτές τις μέρες με την... “επέλαση” του Π. Γερουλάνου και του υφυπουργού Νικητιάδη στα media, όπου εμφανίζονται, ο μεν ένας σαν να “έπεσε” μόλις χθες στην Ελλάδα και στην ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, ο δε άλλος, σαν τον ‘Μάγο του Οζ” που έλυσε όλα τα προβλήματα και “έσιαξε” τα πάντα στον τομέα!
Απαντήσεις δεν ξέρουμε αν θα δοθούν ποτέ σε αυτήν την ερώτηση, αλλά σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. 
Και όχι μόνον οι υπουργοί, έτσι; 
Υπήρχαν και άλλοι τροχοί της αμάξης στο σύστημα, ειδικά το επίμαχο διάστημα του 2010.
Και για αυτούς και για τους άλλους, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να λογοδοτήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου