Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΞ: για λίγες χιλιάδες ευρώ, θα μας ζημιώσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια;


- "Συναγερμός" στους τουριστικούς φορείς για τον κίνδυνο απώλειας Ρώσων και Ουκρανών τουριστών λόγω visa

“Αναστάτωση” προκάλεσε, ακούμε, η αποκάλυψή  μας για το επιτόπιο προσωπικό των προξενείων της Ελλάδας σε Ρωσία και Ουκρανία. Αναστάτωση και στο ΥΠΕΞ, διότι προφανώς κάποιοι “ενοχλήθηκαν” από ερωτήματα και στον τουριστικό...
...κόσμο που συνειδητοποίησε τι πάνε να κάνουν πάλι οι πολιτικοί μας ταγοί, προφανώς κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σήμανε “συναγερμός” στους τουριστικούς φορείς, οι οποίοι δεν πίστευαν αυτά που άκουγαν και αφού ζητήθηκαν διευκρινήσεις και εξηγήσεις, άρχισε η κατάστρωση “σχεδίου ανάγκης”!
Είναι πασιφανές και κατανοητό και στον πλέον αδαή, ότι τη χρονιά που η Ελλάδα στοχεύει να “πιάσει” 900.000 με ένα εκατομμύριο αφίξεις από τις δύο αυτές χώρες, η απογύμνωση των Προξενείων από προσωπικό, θα επιστρέψει τους χρόνους χορήγησης visa, δέκα χρόνια πίσω! 
Από διάστημα δύο-τριών 24ώρων σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, το ποσό που επιχειρεί να εξοικονομήσει η νομενκλατούρα του ΥΠΕΞ με τη διακοπή ή την μη ανανέωση των συμβάσεων του επιτόπιου προσωπικού, υπολογίζεται κάπου μεταξύ 60.000-80.000 ευρώ!
Και για αυτό το ποσό, οι φωστήρες της Δημόσιας Διοίκησης διακυβεύουν έσοδα και εισπράξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς πολίτες που θα αναγκαστούν να επιλέξουν άλλον προορισμό διακοπών!
Οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις προς το ΥΠΕΞ είναι, ήδη, έντονες. Αλλά το “σχέδιο”, όπως μαθαίνουμε, περιλαμβάνει και άλλη εναλλακτική, λόγω της σοβαρότητας μίας τέτοιας εξέλιξης: κάλυψης του ποσού από τον ιδιωτικό τομέα!!!
Θα το ζήσουμε και αυτό; Η ιδιωτική αγορά να καλύπτει τα έξοδα δημοσίων υπαλλήλων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου