Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ν. Δασκαλαντωνάκης: "Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στο θέμα της βίζας"


Η παρουσία της Grecotel στην έκθεση της Μόσχας ήταν, πράγματι, πολύ καλή και το περίπτερό της βραβεύτηκε από τους διοργανωτές. Η εταιρεία δίνει φέτος μεγάλη βαρύτητα στη ρωσική αγορά, με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια - και πολύ δελεαστικές τιμές, ακούμε - αλλά αυτό που...

...μας κάνει εντύπωση, είναι μία τοποθέτηση του προέδρου της εταιρείας, Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος τυγχάνει και Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα και ο οποίος εκφράζει τη λύπη του «που η Ελληνική κυβέρνηση για άλλη μια χρονιά δεν ανταποκρίνεται στο θέμα έκδοσης βίζας, ειδικά στην κρίση που πλήττει τον Ελληνικό τουρισμό». 
Ο κ. Δασκαλαντωνάκης τόνισε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση, οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο για την πατρίδα μας, 2012. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις, το 2013 θα αποτελέσει χρονιά τουριστικής ανάκαμψης».
Για όσους ασχολούνται συστηματικά με το τουριστικό ρεπορτάζ αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι παρέμβαση Ν. Δασκαλαντωνάκη, έτσι σε Δελτίο Τύπου, είχε πολύ, πολύ καιρό να γίνει.
Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα γενικά, η παρέμβαση αυτή έχει και άλλες ενδιαφέρουσες διαστάσεις, τις οποίες και εξετάζουμε.
Επί των δηλώσεων, πέραν της κριτικής για τις θεωρήσεις, ενδιαφέρον έχει και η έμμεση πρόβλεψή του ότι το 2012 θα είναι κακή χρονιά και ότι οι ελπίδες για ανάκαμψη στον Τουρισμό περνούν στο 2013...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου